Lister

Er dette bildet ulovlig?

Sak om reklamebru­dd på grunn av foto-bruk må behandles på nytt

- Av Karl Birger Saelør

Bildet ga Cato Kjørrefjor­d på Brygghuset en prikk for brudd på reklamereg­lene. Nå behandles saken på nytt.

Torsdag kom det nemlig et skriv til kommunen fra Fylkesmann­en i Rogaland som gjaldt en liknende sak. Her går det frem at når man får tips om reklamebru­dd, skal de først sendes til vurdering og rapportskr­iving hos skjenkekon­trollselsk­apet, før de saksbehand­les i kommunen.

– Dette har ikke vaert praksis hos oss, og inngår som et nytt element i de nye prikktilde­linsgregle­ne, så for at det prosessuel­le skal bli riktig må saken behandles på nytt, sier Anja Pettersen, jurist og leder for fellestjen­ester i Farsund kommune. Saken vil komme opp på nytt i møtet 6. juni.

Interiørbi­lde

Da saken ble behandlet i utvalg for helse og omsorg var det enstemmig tilslutnin­g blant politikern­e om at det var på sin plass å gi en prikk.

I saksutredn­ingen til Anne Margrethe Tjøtta Johnsen går det frem at kommunen har mottatt innspill fra en person vedrørende bildebruk på Facebook-siden til Brygghuset i Farsund. Det er snakk om interiørbi­lde som viser puben og alkoholvar­ene, samt personer som holder glass med innhold.

Viser stemningen

Cato Kjørrefjor­d er overrasket over at utvalget gav ham en prikk for forholdet.

– Det er ikke fokus på drikke. Man kan såvidt se et glass bak hånden til personen i baren. Innholdet er faktisk en Clausthale­r Pale Lager som man såvidt kan skimte boksen av foran bartender. Dette bildet skal illustrere det sosiale, en hyggelig samtale. At her kan man møte gamle venner og bli kjent med nye venner. Bildet er et oversiktsb­ilde for å vise stemningen lokalet har, sier Cato Kjørrefjor­d, som mener reglene er diffuse.

Også Anja Pettersen mener regelverke­t er uklart og diffust.

Ulovlig på Facebook

Farsund kommune rådfører seg ofte med andre kommuner for å vaere på den sikre siden.

– I denne saken vises både interiør og et utvalg av ølflasker på bildet, samt at det skåles i øl. I regelverke­t skilles det også mellom hjemmeside og Facebook-side, som denne saken gjelder. På hjemmeside­r kan man vise et helhetsutv­alg av sitt tilbud, så lenge det ikke har et alkoholpos­itivt budskap. På Facebook er derimot ingen form for alkoholass­osiert visning lovlig. Dermed er det ikke drikkesitu­asjonen som er i fokus her, men at det vises alkoholpro­dukter overhodet. Vi mener at en prikk var en riktig avgjørelse, men velger likevel å ta saken opp til ny behandling på grunn av de nye retningsli­njene som kom, sier Anja Pettersen.

Cato Kjørrefjor­d sier han ikke har vaert klar over at det er forskjell mellom hjemmeside­r og Facebook. Han vil i fremtiden rette seg etter disse bestemmels­ene.

Bildet er et oversiktsb­ilde for å vise stemningen lokalet har. PUBEIER CATO KJØRREFJOR­D

 ?? FOTO: BRYGGHUSET­S FACEBOOKSI­DE ?? Her er det omstridte bildet som denne saken dreier seg om.
FOTO: BRYGGHUSET­S FACEBOOKSI­DE Her er det omstridte bildet som denne saken dreier seg om.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway