Lister

Kjaere Gud, du gir meg alt!

-

Mange mennesker har et bilde av Gud der han retter ut en refsende pekefinger. Ja til og med løfter hånden for å slå. Ingenting kan vaere mer galt! Jovisst stiller han oss til regnskap for våre liv. Så lenge Gud setter alle mennesker like høyt, så kan han ikke la noen «ture fram». Bibelen er en veibok til det gode liv. Vi blir invitert til å elske Gud av hele vårt hjerte, og spegle Guds godhet videre til vår neste.

I lignelsen om dommens dag brukte Jesus klar tale: «Det dere har gjort mot en av mine minste søsken, har dere gjort imot meg.» Jesus setter seg selv i vår nestes sted. Så pålegger han oss å så godhet rundt oss, slik at kjaerlighe­ten kan spire og vokse. Kirkefader­en Augustin har gitt oss mange visdomsord. Ett lyder slik: «Gi meg, Gud, det du krever –og krev så kva du vil!» Vår himmelske Far er ingen tyrann som trykker oss ned i vår vanmakt. Dermot øser han sin velsignels­e over oss og gir oss alt han krever. Han utruster med sine gaver før han sender oss ut i tjeneste for andre. Disse Åndens gaver blir listet opp: «Kjaerlighe­t, glede, fred, overbaeren­het, vennlighet, godhet, trofasthet…..» Han gir alt vi trenger for å kunne leve til velsignels­e.

Likevel har vi mange ganger formidlet et bilde av Gud som gir tilhørerne inntrykk av en hevngjerri­g, straffende og litt ondskapsfu­ll Gud. Da trengs det å finne på ny det bildet av Gud som vår Bibel tegner – et bilde der Gud gir oss alt vi trenger. Ja, som til og med tilgir og gir ny begynnelse når livet raser saman.t Kjaere Gud, du gir meg alt selv om mange ting går galt. Du er god, Du holder av meg! Kjaere Gud, gå aldri fra meg. Gir meg trygghet, skaper fred, gir meg håp i evighet.

Leiv Gunnar Skiftun, sokneprest i Kvinesdal

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway