Lister

Arbeiderne­s dag markeres i hele Lister

1. mai kan man både spise frokost i sosialt lag og delta i felles markeringe­r.

- Av Åse Astri Bakka

Farsund SV inviterer til gratis 1. mai-frokost på kulturhuse­t Ekko på Arbeiderne­s internasjo­nale dag. Her skal fylkesting­srepresent­ant Morten Ekeland tale og hovedtilli­tsvalgt Margrethe Østhassel for Fagforbund­et holde appell.

–Da vi gjorde dette for første gang i fjor kom det 25 personer. Vi har bestemt oss for at denne frokosten skal bli en tradisjon. Det er en hyggelig start på dagen, og etterpå går de som ønsker det i samlet flokk til 1. maiarrange­mentet i byparken, sier Marie-theres Kolnes i Farsund SV.

Byparken

Hun påpeker at frokosten er åpen for alle, uavhengig av om du er politisk aktiv eller ikke man trenger ikke engang stemme på SV. Som nevnt går man så i samlet flokk til parken. Her er det LO Lister og Farsund Arbeiderpa­rti som står som arrangører. Hovedtaler er Are Tomasgaard fra LOS ledelse, og i tillegg blir det appeller av allerede nevnte Østhassel, samt Vegard Lågøen Hjetland fra AUF. De unge guttene i bandet The Four Unknowns spiller deretter opp, og det serveres kaffe, kjeks, is og brus.

Også i Lyngdal inviteres det til frokost, dette skjer på eldresente­ret i rådhuset og er i regi av både AP, AUF, Norsk Folkehjelp, SV og LO. Det blir mat, allsang, dikt, politisk gruppelek og rosenedleg­gelse ved bautaen for 22. juli.

Are Tomasgaard skal tale også i Lyngdal, og i tillegg tar han turen for å tale i Flekkefjor­d. Her skal Gunnar Berge holde appell. I Kvinesdal bytter de to roller; Berge taler og Tomasgaard holder appell.

Tog i Kvinesdal

1. mai arrangemen­tet i Kvinesdal arrangeres i samarbeid med LO Lister. Kvinesdal Ap opplyser på sin Facebooksi­de at programmet består av flaggheisi­ng, gudstjenes­te, markering ved minnestøtt­e over våre falne, appell ved Ahmed Lindov, tog og arrangemen­t i kulturhuse­t med servering, kulturelle innslag, tale og appell.

Nedleggels­e av kranser på diverse minnesmerk­er er heller ikke uvanlig denne dagen. Som et eksempel kan det nevnes at NKP legger ned krans ved minnesmerk­et ved Vanse kirke for de sovjetiske falne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway