Lister

Bytter fra ski til køller

Iherdig dugnadsinn­sats sørget for klar golfbane til helgen

- Av Torrey Enoksen

For bare tre uker siden gikk de siste skituriste­ne i løypene på banen til Kvinesdal og omegn golfklubb.

– Dette blir bare fantastisk! stråler Steffen Johnsen.

Han er leder for dugnadsgje­ngen i Kvinesdal og Omegn golfklubb som i tiden før helgen klargjorde 18-hullsbanen for en ny sesong. Johnsen forteller at de første dugnadsfol­kene var på plass allerede klokken 09.00 fredag morgen for å bidra.

«Trikkeskin­ner»

–I dag har 20 menn og kvinner vaert i aksjon med å rydde og gjøre klart. Jeg regner med at vi blir 30-40 personer fra dugnadsgje­ngen her lørdag. Når de har gjort ferdig jobben sin, kan spillerne innta banen søndag morgen, fortalte han fredag kveld. Den siste helgen i januar i år samlet tusenvis av skituriste­r fra hele Lister seg på golfbanen, for å gå i «trikkeskin­nene» Kvinesdal kommune hadde kjørt opp i terrenget ovenfor Utsikten. Pågangen var langt større enn de som hadde kjørt opp løypene hadde drømt om, og mange av de besøkende måtte parkeres langs gamle E39 for å få plass.

Gravde av snø

Nå skriver vi slutten av april. Noen steder er det fortsatt mindre flekker med snø som vitner om den mest snørike vinteren i landsdelen på naermere 40 år. I enkelte områder kan en se hvor tråkkemask­inene hadde kjørt opp løyper. Islaget som dannet seg mellom snøen og gresset har resultert i isbrann, men langt mindre enn for noen år siden.

Ellers er det stort sett grønt, ikke minst på greenene. Store mengder kvister og traer som har blitt ødelagt av snøen er saget ned og kjørt vekk. Dugnadssje­fen i golfklubbs­tyret smiler fra øre til øre når han ser hvordan anlegget ser ut.

Ikke isbrann

–Jeg er så glad for at vi ikke har fått isbrannska­der på greenene. Det har de dessverre fått ved et anlegg i Kristiansa­nd. Årsaken til at vi ikke har fått slike skader, er rett og slett klubbens leder Roy Trydals fortjenest­e. Han har stått på her tidlig og seint, ikke minst det at han har fått inn gravemaski­ner og gravd vekk snøen fra greenene. Det har reddet dem. Han har en annen jobb også, men det han har gjort her tilsvarer en fulltidsst­illing. Kona hans må vaere tålmodig, sier Johnsen.

Stor innsats av ildsjel

Trydal ser litt brydd ut når Johnsen skryter ham opp i skyene. Ikke minst trekker han fram at Trydal klarte å skaffe gravemaski­ner til å grave vekk snøen for å få mer fortgang i smeltingen. Etter at snøen forsvant, har Trydal og flere av de andre i dugnadsgje­ngen gjødslet greenene for å fremskynde veksten.

– Etter at vi fikk fjernet snøen, har det vaert veldig bra vekst. I fjor høst ble greenene luftet, og de siste ukene har vi hatt på svart gjødsel for å hjelpe til med veksten. Jeg har gått her hver kveld etter jobb siden påske, i tillegg til å ha tilbrakt mange timer her i helgene for å gjøre anlegget klart til sesongstar­ten, sier Trydal, som også er sjef for de 532 medlemmene i golfklubbe­n.

–Han er en skikkelig ildsjel. Uten innsatsen han har lagt ned, hadde vi ikke klart å få klar banen til helgen, sier Johnsen.

Uten innsatsen han har lagt ned, hadde vi ikke klart å få klar banen nå til helgen STEFFEN JOHNSEN, LEDER FOR DUGNADSGJE­NGEN

 ??  ?? Leder for dugnadsgje­ngen i Kvinesdal og Omegn golfklubb, Steffen Johnsen, tar et prøveslag på det 18. hullet med klubbens leder og store ildsjel Roy Trydal som vitne.
Leder for dugnadsgje­ngen i Kvinesdal og Omegn golfklubb, Steffen Johnsen, tar et prøveslag på det 18. hullet med klubbens leder og store ildsjel Roy Trydal som vitne.
 ??  ?? Liv og Per Mikkelsen var blant de ivrigste i dugnadsgje­ngen.
Liv og Per Mikkelsen var blant de ivrigste i dugnadsgje­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway