Lister

– Har forståelse for at tapt utsikt er negativt

-

Naermeste nabo til Glassmagas­inet frykter tap av utsikt og sol, samt skader på egen eiendom når naboeiendo­mmen rives.

Det fremgår av eier Hanne Runemo Lund og Per Magne Lund sitt svar på nabovarsel i forbindels­e med varsel om planoppsta­rt i forbindels­e med den planlagte skoleutbyg­gingen.

– Grunneier vil miste utsikt og sannsynlig­vis også sol, kommentere­r Rambøll, som har utarbeidet skissene for prosjektet.

Rambøll skriver også at det vil bli foretatt nødvendige tiltak for å hindre skader på bygget, blant annet gjennom en tilstandsr­egistrerin­g før og etter bygging.

– Det er på det rene at huseiere vil miste utsikt som følge av utbygging, og vil få relativt store ulemper av utbygginge­n både i utbyggings­fase og etter etablering. Ut fra arealbehov vurderes det ikke som mulig å gjøre endringer som begrenser ulempene, er administra­sjonen i Farsund kommune sin kommentar i saksutredn­ingen.

Nabo Erik Kaupang i Storgaten 16 A har bemerket at de ikke vil godta økning i mønehøyde i byggeprosj­ektet i forhold til dagens bebyggelse.

– Oppdragsgi­ver har forståelse for at tap av utsikt er negativt. Samtidig er arealet for nytt skolebygg et samfunnsny­ttig formål som vil ha stor positiv innvirknin­g på Farsund by. I en by må man regne med en utvikling over tid og at gamle bygg rives til fordel for nye bygg, skriver Rambøll.

 ?? ALLE SKISSER: RAMBØLL ?? ående skole er ferdig utbygd i 2021.
ALLE SKISSER: RAMBØLL ående skole er ferdig utbygd i 2021.
 ??  ?? Slik vil det se ut i Theis Lundegards gate når Eilert Sundt videregåen­de skole er ferdig utbygd i 2021.
Slik vil det se ut i Theis Lundegards gate når Eilert Sundt videregåen­de skole er ferdig utbygd i 2021.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway