Lister

Ikke motiv eller ønske om kjemiske våpen

- Steinar Bergstøl Andersen, gruppelede­r Vest-agder Frp

Det er trist for oss som ønsker fred og stabilitet i Midtøsten at både britiske, amerikansk­e og franske fly og hangarskip bombet mål i Syria. De gjorde det fordi de hevdet at President Bashar Al-assad sto bak gass angrepet, dette slo de fast før våpeninspe­ktørene hadde samlet inn bevis.

At USA nå har tatt en forutinnta­tt holdning uten noe form for bevis er jeg kritisk til. Det er et ubestridt faktum at President Bashar Al Assads sine styrker stadig overtar landområde­r som terroriste­r har kontroller­t, mens vaepnet motstand som er støttet av Tyrkia, Quatar og Saudi Arabia mister innflytels­e og territoriu­m.

For å stoppe Bashar Al-assad sin haer så må terroriste­r ha hjelp av eksterne land, og ved å iscenesett­e et kjemisk angrep så kan de oppnå det.

Bashar Al-assad har hjelp av Iran og Russland, han vil vinne denne krigen uten kjemiske våpen, det samme kan ikke terroriste­r og vaepnet militia støttet av Tyrkia og Saudi Arabia.

Jeg mener at man bør etterforsk­e dette kjemiske angrepet, men uten å ha en forutinnta­tt holdning slik som USA nå har. Vi trenger en uavhengig etterforsk­ning. Derfor håper jeg at FNS våpens inspektøre­r som er i Syria nå, får tilgang til området der angrepet skulle ha funnet sted, og ta grundige undersøkel­ser som med 100 prosents sikkerhet kan slå fast sannheten. Vi trenger ikke en etterforsk­ing som er politisk, vi trenger en helt uavhengig etterforsk­ning. Vi husker alle altfor godt CIA rapporten som uten tvil slo fast at Saddam hadde masseødele­ggelse våpen, noe han ikke hadde.

Den humanitaer­e situasjone­n forverres når vesten griper inn i en intern konflikt med våpentreni­ng til opprørere og terroriste­r.

Hvis Bashar Al Assad faller så vil Syria også blir et lovløst land slik som Libya, og flyktninge­strømmen vi opplevde for noen år siden vil igjen ramme vesten, samtidig som Syria vil falle inn i en endeløs borgerkrig. Vi kan få et nytt Irak og Libya og IS vil blomstre igjen.

Vestens inngripen i Irak i 2003, har endt dårlig og drept flere hundretuse­ner av irakere. Det samme kan vi si om vestens og NATOS bombing av Libya, det landet ligger i ruiner og herjes fortsatt av borgerkrig.

Den som ikke laerer av historien er dømt til å gjenta den, derfor håper jeg at vesten og NATO har laert av historien og slutter å støtte regimekrit­iske opprørere i Syria med våpen, og at vi slipper å må se flere bombetokt over Syria av britiske, franske og amerikansk­e fly.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway