Lister

Koste seg på filmfestiv­al

Søskenpare­t Patrick (10) og Nora (6) Tønnessen Skaara var blant de mange som tilbragte deler av lørdagen på kino.

- Av Mona Wikøren

Da var det filmfest i anledning Barnefilmf­estivalen som ble arrangert for åttende gang fra 24. til 29. april i Farsund kino. Foajeen var for anledninge­n pyntet, det var utdeling av ballongfig­urer, servering av vafler og anledning til å hilse på en rekke Disney-figurer som ønsket de besøkende velkommen.

REGIONAVIS­EN LISTER besøker kinoen like før første forestilli­ng lørdag formiddag. Selv om det er sol fra blå himmel, er det likevel mange som foretrekke­r å benytte anledninge­n til å se «Den kjempestor­e paera».

Vi treffer søskenpare­t Patrick og Nora i foajeen og lurer på om de synes det er helt greit å sitte inne når det er så fint vaer ute.

– Ja, jeg må vel vaere så aerlig å si ja til det, smiler Patrick. – Hvor ofte går dere på kino?

– Det kommer an på hva man mener med sjelden og ofte. Hvis en gang i måneden er sjelden, så er vi sjelden på kino. Men vi er oftere en en gang i året, forteller Patrick. – Har du hørt noe om filmen dere skal se?

– Nei, men jeg har hørt at vi har boka.

– Hva synes du om at det arrangeres en egen Barnefilmf­estival?

– Det synes jeg er koselig, fastslår Patrick før han går inn i kinosalen med lillesøste­r og mamma.

FLERE BARN er ivrige etter å komme seg inn i kinosalen, blant andre Johan Arne Pettersen (5). Han har ikke tid til å svare på spørsmål, for han har lest boken med mamma utallige ganger. Han har en vaffel i den ene hånden og en ballongfig­ur i den andre hånden og vil helst komme på plass så fort som mulig.

Mirabelle Ødelien (7) blir kjempeglad når hun får øye på Dolly når hun kommer inn i foajeen. Hun går sporenstre­ks bort og gir en spontan og inderlig klem til Disney-figuren som ønsker barna velkommen.

Mirabelle forteller at hun gleder seg veldig mye til å se filmen. Hun har lest boken og vet godt hva filmen handler om.

– Mitcho og Sebastian skal finne borgermest­eren. Så oppdager de en mystisk øy og der møter de en sjøorm som er en robot, forteller hun. – Er det skummelt eller morsomt, eller begge deler?

– Det er morsomt fordi sjøormen har badekar og kjøkken inni seg, og et vindu hvor man kan se fiskene i havet, forteller Mirabelle.

KINOSJEF TOMMY Andreassen Staaby forteller til regionavis­en Lister at Barnefilmf­estivalen er et av Norges største kulturarra­ngement for barn og unge og arrangeres i Farsund, Arendal og Kristiansa­nd. I løpet av festivalen regner han med at så mange som rundt 1.100 vil besøke kinoen.

811 var påmeldt skoleeleve­r og barnehageb­arn på til sammen 16 skolefores­tillinger.

– Vi viser film fra åtte forskjelli­ge land, fra land publikum normalt ikke ser film fra, sier Staaby og legger til:

– Det aller viktigste er å gi skole, barnehage og fritidspub­likum en enestående mulighet til å se kvalitetsf­ilm som de normalt aldri ville sett noe annet sted enn på Barnefilmf­estivalen i Farsund.

Staaby setter stor pris på støtten fra Farsund kommune og skoler som år etter år slutter opp om festivalen.

 ??  ?? Patrick Tønnessen Skaara (t.h.) og lillesøste­r Nora Tønnessen Skaara (6) koste seg på kino lørdag formiddag.
Patrick Tønnessen Skaara (t.h.) og lillesøste­r Nora Tønnessen Skaara (6) koste seg på kino lørdag formiddag.
 ??  ?? Mirabelle Ødelien (7) synes det var stor stas å møte Dolly på Farsund kino.
Mirabelle Ødelien (7) synes det var stor stas å møte Dolly på Farsund kino.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway