Lister

Folkemusik­k på fortet

Folkemusik­kscena og Nordsjøfes­tivalen inviterer til vårkonsert med Aslak Brimi Kvartett på Nordberg Fort torsdag kveld.

- Av Svein Morten Havaas

Nye feleslåtte­r kledd med barrysaks, bratsj og cittern! Tettvevd og intrikat. Dette er Aslak Brimi Kvartett. I front står felespille­r Aslak Brimi fra Lom. Med seg har han fantastisk­e Bjørn Kåre Odde (bratsj/ fele), Svein Tore Werstad (saksofon) og Espen Wensaas (citern/ gitar).

– Jeg opplevde Aslak Brimi Kvartett på Folkelarm i november og ble bergtatt. Flott musikk, sang og historier formidles med overbevisn­ing av disse unge, dyktige musikerene, sier daglig leder for Nordsjøfes­tivalen, Ann Helen Erichsen, som gleder seg til torsdagens konsert og håper mange kjenner sin besøkelses­tid.

SPELLEMANN­SMILJØET i Lom har alltid hatt mange som har laget slåtter selv, og Aslak Brimi følger opp i denne tradisjone­n. Det er rytmiske og suggerende slåtter, inspirert av den råe og kraftige gudbrandsd­alske springleik­en og hallingen. Men han har også de vare og nakne melodiene, og rolige slåtter der arrangemen­tene er enkle og naere.

Aslak Brimi fra Lom er mest kjent for sitt arbeid med tradisjons­musikk fra Ottadalen, både innsamling, tradering og utøving. Han har grunnlaget sitt fra Lom spellemann­slag, og gikk i laere hos lokale spellemenn. Aslak Brimi er en aktiv felespille­mann, og har gitt ut mange album med tradisjons­musikk både som aktør og produsent. Han fikk utmerkelse­n Årets Folkemusik­ar for 2016.

BJØRN KÅRE Odde har gått samme spillemann­sskole som Aslak i Lom spelmannsl­ag, og tok veien enda lenger på NMH. Dette har ført til at han er en av de råeste og mest spennende musikerne i miljøet.

Espen Wensaas trakterer det som er av klimpreins­trumenter. Som slåttespil­lemann er han av de beste: Saeregen og nyansert.

Svein Tore Werstad og Aslak Brimi har spilt sammen i over 10 år. Springleik og barytonsak­sofon har vist seg å vaere ein bra match. Werstad har en rytme og melodiføle­lse mange kan misunne ham. Sammen som kvartett blir instrument­ene flettet tett sammen; intenst og fargerikt.

2. mars i år lanserte Aslak Brimi Kvartett sitt første album «VEV». Denne har høstet mye positiv omtale og spilles mye på radio i disse dager!

 ?? FOTO: JOHANNES SELVAAG ?? Aslak Brimi Kvartett spiller på Nordberg Fort førstkomme­nde torsdag kveld.
FOTO: JOHANNES SELVAAG Aslak Brimi Kvartett spiller på Nordberg Fort førstkomme­nde torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway