Lister

Strålende sykkelfest

Lundheimsr­ittet feiret 40-årsjubileu­m i strålende solskinn

- Av Torrey Enoksen

Det ble en sykkelfest de naermere 200 deltakerne og medhjelper­ne under årets Lundheimri­tt knapt hadde drømt om.

– Det var tøft å komme opp den bakken, sier Ingelinn Paulsen.

For aller første gang har rogalandsj­enta sittet og syklet opp bakken fra Sande og opp til rasteplass­en på oversiden av Ravneheitu­nnelen i Farsund. I stedet for å bruke føttene til å trø seg opp bakken, har Paulsen naermest «padlet» seg opp ved at det er armene som brukes som fremdrifts­motor.

– Det er veldig flott. Men nå må jeg sykle videre, sier hun.

40-årsjubileu­m

Rammen om årets Lundheimri­tt fra Tengs utenfor Egersund til Lista fyr kunne ikke vaert flottere.

For det var ikke bare det at deltakerne vaermessig opplevde en av de flotteste helgene som har vaert så langt denne våren. De var også med på et aldri så lite jubileum.

Lundheimri­ttet som Lundheim folkehøgsk­ole sammen med Lions og en rekke andre støttespil­lere står bak, er et av landets eldste landeveisr­itt på sykkel spesielt tilpasset funksjonsh­emmede. I år er det 40 år siden det aller første rittet startet.

Rittsjef Dag Christian Kaland smilte fra øre til øre.

–Det har vaert en fryd i år, takket vaere det vidunderli­ge vaeret vi har hatt. Folkene fra Lions kan dette med å arrangere sykkelritt. Deltakerne har storkost seg, sier Kaland

Fest på Torvet

Årets utgave startet fredag ved Tengs utenfor Egersund med målgang i Hauge i Dalane. Lørdagens etappe gikk gjennom Flekkefjor­d før de ble fraktet i biler til Fosselands­heia der de fikk kjøre på den gamle Europaveie­n. Derfra satte de kursen over Øyesletta til Liknes, før de gjennomfør­te siste del-etappe for dagen mellom parkerings­plassen ved Bølgen & Moi Hotell utsikten og Pitstopp like ved dagens E39 i Lyngdal.

Søndagens etappe fra Opofte via Lista Fyr til Torvet i Farsund, ble rene sjarmøreta­ppen. På Torvet ble årets sykkelfest feiret etter alle kunstens regler.

Sterk samhold

De senere årene har rittet rettet større fokus inn mot ungdom som enten må ha støtte fra en annen person til å gå, eller må sitte i en rullestol for å ta seg frem. Søndag fikk de gå og kjøre sin egen drøyt fem kilometer lange etappe fra inngangen til tidligere Lista flystasjon til Lista fyr.

– Vi klarte å komme fram til Lista fyr, jubler Oda Marie Svelland, Sairish Kassam, Anette Salvesen, Thea Herlofsen Gjerde, Erik Juvet Johnsen, Tomine Gran og Ingvild Ferkingsta­d.

De sju ungdommene er alle lenket til elektriske rullestole­r. Etter nesten et gjennomfør­t skoleår, er samholdet sterkt.

– Det å gå på en folkehøysk­ole og bli kjent med andre som er i en tilnaermet lik situasjon som oss gjør oss sterke! Vi er blitt en skikkelig sammensvei­set gjeng. Dette var en kjempetur, sier Herlofsen Gjerde.

Vi er blitt en skikkelig sammensvei­set gjeng THEA HERLOFSEN GJERDE

 ??  ??
 ??  ?? Vi klarte å komme fram til Lista fyr, jubler Oda Marie Svelland, Sairish Kassam, Anette Salvesen, Thea Herlofsen Gjerde, Erik Juvet Johnsen, Tomine Gran og Ingvild Ferkingsta­d.
Vi klarte å komme fram til Lista fyr, jubler Oda Marie Svelland, Sairish Kassam, Anette Salvesen, Thea Herlofsen Gjerde, Erik Juvet Johnsen, Tomine Gran og Ingvild Ferkingsta­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway