Lister

Russen rocket revyen

Er foreldrene egentlig klar over at det foregår en «Paradis Hotell»utvelgelse blant laererne på Eilert Sundt?

- Av Torrey Enoksen

Eller er det kjent at det er ganske mange som lider av DDS, det vil si Digital Destruktiv Syndrom? Hva det siste er? Nei, det får du spørre russen ved Eilert Sundt videregåen­de skole om. Gjennom en ekstra «nyhetssend­ing» klarte de å overbevise veldig mange om at DDS er et syndrom som rammer en del voksne som har litt angst for digitale løsninger.

JA, DET VIRKET i hvert fall slik da de 53 røde og blå i kjeledress­er inntok Lyngdal kulturhus lørdag kveld med forestilli­ngen «Kode Rød». For hva er mer naturlig for russ som har en liten kunstnersp­ire i seg, enn å sette opp en helaften om livet som elev og laerer etter tre år ved Eilert Sundt videregåen­de skole?

Hvordan har skoledagen­s deres vaert gjennom disse tre årene? Det prøvde de å gi et svar på for de naermere 300 menneskene som hadde satt av kvelden for å få med seg forestilli­ngen.

ET GJENNOMGÅE­NDE tema var forsvinnin­gen av russepresi­dent Sondre Risnes. Han ble i en av de siste historieti­mene som avgangsele­v kidnappet av to jenter fra påbygnings­klassen! Detektiven­e Ole Jakob Viken og Ingvild Løvendal mente forsvinnin­gsgåten var langt viktigere enn å sette seg inn i historiske fakta fra 1800-tallet. Uten at laereren skjønte det, listet de seg ut og søkte overalt etter spor av lederen sin.

Som ellers i samfunnet, er det mange forskjelli­ge menneskety­per. I beste Sir David Attenborou­gh-stil klarte Bente Smith å beskrive menneskety­pene «Nerdus Maximus», «Grupus Sosialus» og «Bitchus Jentus». Den siste gruppen skal sies å vaere spesialist­er i å få overtalt laererne til at ting blir slik de vil ha det.

DET VAR IKKE BARE laerere ved Eilert Sundt som fikk gjennomgåt­t denne lørdagen. Også ordfører i Farsund, Arnt Abrahamsen, fikk sitt pass påskrevet. Russen mente han måtte flytte ut av sitt ovale ordførerko­ntor til fordel for russepresi­dent Risnes, da sistnevnte endelig ble funnet og frigitt. Presidente­n for den røde og blå horden i Farsund trodde på sin side at han hadde like mye makt og innflytels­e som en milliardae­r fra The Bronx i New York. Det fikk han avkreftet ganske fort.

BAK MORSOMHETE­NE var det likevel et alvorlig bakteppe. I løpet av det siste skoleåret har russen jobbet sent og tidlig med å samle inn penger til hjertesake­n deres, Krafttak mot Kreft. I en følelsesla­det appell fortalte revygenera­l Marius Rinde om innsamling­en russen har gjennomfør­t så langt.

Rinde og medrevysje­f Emina Mahic benyttet også anledninge­n til å uttrykke sin takknemlig­het over innsatsen til medelevene som har bidratt til forestilli­ngen.

– Siden i høst har vi brukt mellom en og halvannen time hver dag på å planlegge denne forestilli­ngen, som var mer en teaterfore­stilling, enn en revy. Det var ikke noe problem å få tak i folk som ville stille opp, folk har vaert veldig positive. Ved siden av skuespille­rne, må jeg trekke fram Tomsz Soyke, som har vaert musikalsk ansvarlig.

Han har stått på sent og tidlig for å få musikken til å passe inn i forestilli­ngen. Det er litt rart at det er over nå. Det har vaert mye strev, men veldig moro, sier Rinde.

Det er litt rart at det er over nå. Det har vaert mye strev, men veldig moro MARIUS RINDE, REVYSJEF

 ??  ??
 ??  ?? Russen ved Eilert Sundt leverte en god revy i Lyngdal kulturhus lørdag kveld.
Russen ved Eilert Sundt leverte en god revy i Lyngdal kulturhus lørdag kveld.
 ??  ?? 53 rød- og blåruss fra Eilert Sundt videregåen­de skole stod bak årets russerevy, som ble vist i Lyngdal kulturhus lørdag.
53 rød- og blåruss fra Eilert Sundt videregåen­de skole stod bak årets russerevy, som ble vist i Lyngdal kulturhus lørdag.
 ??  ?? Bente Smith leter etter tilfeller av menneskety­pe «Nerdus Maximus», «Grupus Sosialis» og «Bitchus Jentus».
Bente Smith leter etter tilfeller av menneskety­pe «Nerdus Maximus», «Grupus Sosialis» og «Bitchus Jentus».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway