Lister

– Blør for drakta

Klarte til slutt å karre i land seieren over Tveit

- Av Torrey Enoksen

– Dette var en krigerkamp der vi står og blør for klubbdrakt­a, sier Lars Bjørnar Skretting, som var sentral i FILS seier lørdag.

Det formelig eksplodert­e de siste 45 minuttene i oppgjøret mellom FIL og Tveit. Etter at kristiansa­nderne utlignet, klarte FIL å karre i land 3–2.

– Dette var deilig! Første omgang var ikke bra. Vi byttet ut to spillere i pausen og byttet på formasjone­ne. Det satt som ei kula! Nå hevet vi oss i dag, og syntes fotball var gøy. Ikke minst i andre omgang. Første omgangen var kjedelig, andre omgangen var bra. Etter det som skjedde i andre omgangen, vinner vi fortjent, oppsummere­r Fil-trener Jostein Ekeland.

Stemte ikke i første

Lørdagens kamp var en kamp Farsundsla­get måtte vinne skal de ha noen sjanse til å vaere med og kjempe om de øverste plassene i 5. divisjonsa­vdelingen. Ikke minst måtte de vise at de kan spille langt bedre enn det de fikk vist mot Torridal i siste serierunde.

Første omgang var langt fra den forestilli­ngen som de rundt 50 tilskuerne hadde forventet på forhånd. Den første halvtimen var preget av nervøst spill fra begge lagene. Først etter en halvtimes spill klarte hjemmelage­t å spille seg til sjanser, først ved Josva Andersen som skjøt ballen centimeter­e over tverrligge­ren. Deretter en corner der flere Filspiller­e kjempet som gale for å få ballen over streken, men dessverre uten uttelling.

Andre omgang ble en helt annen forestilli­ng enn den første. Gjestene fra området rundt Kristiansa­nd Lufthavn Kjevik ga vertene naermest sjokk da de tok initiativ og var svaert naere ved å sette den første scoringen. Heldigvis fikk Fredrik Krag avverget situasjone­n.

Fart på sakene

Dét var vitaminpil­len som de hvite og grønne trengte, for i neste sekund stormet hjemmelage­t mot gjestenes mål der de fikk tvunget til seg en corner. Kim Lauritsen servet ballen midt inn i møljespill­et som oppsto inne i feltet. Midt i dette dukker Lars Bjørnar Skretting opp og får en fot på ballen, som havner i nettmasken­e og sørger for 1–0-ledelse.

2–0-scoringen 12 minutter senere var nesten en tro kopi av den første scoringen som duoen Lauritsen/skretting må krediteres for.

Deretter begynte tingene å skje veldig fort, for bare minuttet senere reduserte gjestene til 2–1.

Hjemmelage­t hadde mer enn nok med å stagge hissige kristiansa­ndere som hadde fått blod på tann. 16 minutter før slutt på ordinaer tid utlignet gjestene, etter et svaert omdiskuter­t mål. Flere mente en Tveit-spiller handset, men dommeren godkjente scoringen.

Blø for drakta

Den avgjørende 3–2-scoringen ble regissert av Kim Lauritsen. Fra nesten 25 meters hold klinket han til. Tveits keeper fikk slått ballen ut igjen, men på rett plass til rett tid beinet Håkon Holteberg ballen rett i nettmasken­e.

– Det ble en tøff kamp i dag som vi ville vinne. Vi fikk ikke helt til det vi ville, for de var en utrolig god motstander. Dette var en krigekamp der vi står og blør for klubbdrakt­a. Det var gøy å vaere med på dette, sier tomålscore­r Lars Bjørnar Skretting.

??  ??
 ??  ??
 ??  ?? – Dette var en krigekamp der vi står og blør for klubbdrakt­a, sier t omålscorer Lars Bjørnar Skretting etter at FIL sikret 3–2 over Tveit.