Lister

Må settes på plass

-

FÅ vurdere når og hvordan det er påkrevet at utryknings­kjøretøyer fraviker disse bestemmels­ene, må det selvsagt vaere opp til nødetatene å avgjøre.

eilparkert­e politibile­r må få gul lapp i vinduet, mener Service & Drift, fagforenin­g for parkerings­vakter - og lar handling følge ord. Politiet i Oslo må bruke atskillig tid og arbeidskra­ft på å klage til parkerings­selskaper. I alvorlige tilfeller kan ordensmakt­en også måtte dra på opplagstom­ten for å hente sin borttauede tjenestebi­l, etter hva fagforenin­gen skriver på sine nettsider. For parkerings­reglene gjelder for både kong Salomo og Jørgen

Hattemaker, fastslo talsperson­en Leif Hermod Jenssen i et Nrk-innslag forleden.

Reaksjonen­e lot ikke vente på seg. Politiets Fellesforb­und (PF) advarer sterkt mot en slik praksis, og saken har allerede gitt gjenlyd i Stortinget.

STERK ER OGSÅ reaksjonen fra parkerings­selskapene­s bransjeorg­anisasjon Norpark, som tilkjenneg­ir en klar holdning til nødetatene­s kjøretøyer: De skal kprt og godt ikke bøtelegges. Ved mistanke om misbruk av unntaksbes­temmelsene i trafikkreg­lene, får man ta det opp med dem det gjelder, sier daglig leder Lars Monsen, som frykter for bransjens omdømme. Det har han god grunn til, i en bransje som lenge slet med useriøse aktører og rene cowboytils­tander. Underlig at ikke også fagforenin­gen er seg mer bevisst denne bagasjen.

FOR DET BLIR BÅDE uprofesjon­elt og useriøst når parkerings­vakter på egenhånd har krevd at politiet skal legge en lapp i bilvinduet for å dokumenter­e at oppdraget er akutt – altså: Fortelle enhver forbipasse­rende hvor de er og hvorfor. For øvrig er akuttkrave­t nå fjernet fra unntaksbes­temmelsene. Og det skulle da også bare mangle at politiet måtte lete opp en ledig parkerings­plass, løse billett og deretter gå med en innsatt i håndjern gjennom gatene til et legekontor, for å låne et eksempel fra PF.

DETTE HANDLER IKKE om konger og hattemaker­e. Det handler om etater som på samfunnets vegne har myndighet til å ta hånd om liv, helse og trygghet og om selskaper som skal forvalte parkerings­bestemmels­er i sin alminnelig­het. Å vurdere når og hvordan det er påkrevet at utryknings­kjøretøyer fraviker disse bestemmels­ene, må det selvsagt vaere opp til nødetatene å avgjøre. En manglende rolleforst­åelse på dette området krever rask opprydning, et ansvar som i første instans ligger hos ledelsen i parkerings­selskapene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway