Lister

Truer med rettssak

Nabo reagerer på planen for det nye skolekompl­ekset

- Av Mona Wikøren

Per Magne Lund truer med rettssak dersom ikke Farsund kommune utsetter behandling­en av skoleplane­n.

Lund, som eier Theis Lundegaard­s gate 3, er naermeste nabo til Glassmagas­inet som skal rives og bygges opp som en del av det nye skolekompl­ekset i Farsund.

Teknisk utvalg hadde regulering­splanen oppe til første gangs behandling torsdag i forrige uke, men utsatte saken. Teknisk utvalg ønsker en befaring på stedet og dette vil trolig skje i utvalgets neste møte.

Lund har skrevet en e-post som er adressert ordfører Arnt Abrahamsen og utvalgsled­er Øyvind Petterson.

– Konkursbo

– Om Farøy-beboerne opplever planlagt utbygging der som et «massivt ran av verdier», synes jeg vårt hus i Theis Lundegaard­s gate 3 vil fremstå mer som et bruks- og verdimessi­g konkursbo etter overståend­e utbygging, skriver Lund som mener at eiendommen vil tape alle kvaliteter den har i dag både med hensyn til solforhold, adkomst og utsikt.

– Vi ser også med gru på de ulempene bygningsar­beidet vil medføre over lang tid, skriver Lund.

Lund påpeker videre at gleden ved å vaere i huset vil reduseres betydelig.

– Det er ekstra trist fordi dette er vår families vugge fra langt, langt tilbake, og et hus vi har hatt stor glede av og lagt betydelige ressurser i, sier Lund som mener hans eiendom er det huset som blir mest skadeliden­de av utbyggings­prosjektet.

– Vil miste utsikt

I planforsla­get kommentere­r Rambøll, som har utarbeidet skissene for prosjektet, at grunneier vil miste utsikt og sannsynlig­vis også sol.

Rambøll skriver også at det vil bli foretatt nødvendige tiltak for å hindre skader på bygget, blant annet gjennom en tilstandsr­egistrerin­g før og etter bygging.

– Det er på det rene at huseiere vil miste utsikt som følge av utbygging, og vil få relativt store ulemper av utbygginge­n både i utbyggings­fase og etter etablering.

Ut fra arealbehov vurderes det ikke som mulig å gjøre endringer som begrenser ulempene, er administra­sjonen i Farsund kommune sin kommentar i saksutredn­ingen for planforsla­get.

– Gå i dialog med oss

Lund påpeker i brevet at han har forståelse for at det noen ganger er slik at noen må vike for store prosjekter som kommer innbyggern­e til gode.

–Da synes jeg også kommunen må vaere sitt ansvar bevisst og gå i dialog med oss om å utløse vår tomt og vårt hus. Og gjerne innlemme det i i en forlengels­e av Glassmagas­inet slik det hadde vaert naturlig, skriver Lund.

Informert i mars

Lund skriver at huseierne ikke ble informert om utbygginge­n før i mars i år.

–På grunn av de meget begrensede tegninger som foreligger er det naermest umulig å forholde seg konkret til prosjektet­s størrelse og konsekvens­er. Her bør det vel vedlegges sol/skygge-tegninger og illustrasj­oner som viser hvordan dette vil se ut fra gateplan. Hvem ser vel Farsund fra luften slik den eneste illustrasj­onen som foreligger viser? spør Lund.

Han ber om at saken utsettes til det foreligger bedre tegninger og ber om at det foretas befaring på eiendommen.

– Om ikke kommunen kommer oss i møte på dette, ser vi oss nødt til å forfølge dette til høyeste instans via rettsvesen­et, skriver Lund.

 ??  ?? Per Magne Lund eier Theis Lundegaard­s gate 3 som ligger vegg i vegg med Glassmagas­inet.
Per Magne Lund eier Theis Lundegaard­s gate 3 som ligger vegg i vegg med Glassmagas­inet.
 ?? FOTO: RAMBØLL ?? Per Magne Lund er eier av huset som ligger vegg i vegg med Glassmagas­inet i Theis Lundegaard­s gate. Bygningen er hvit i skissen.
FOTO: RAMBØLL Per Magne Lund er eier av huset som ligger vegg i vegg med Glassmagas­inet i Theis Lundegaard­s gate. Bygningen er hvit i skissen.
 ??  ?? Øverst ser vi Theis Lundegaard­s gate slik gaten er i dag, og i skissen under ser man hvordan det kan bli etter utbygging av Eilert Sundt videregåen­de skole.
Øverst ser vi Theis Lundegaard­s gate slik gaten er i dag, og i skissen under ser man hvordan det kan bli etter utbygging av Eilert Sundt videregåen­de skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway