Lister

Kjørte bil med 2,04 i promille

- Av Svein Morten Havaas

En 27 år gammel mann bosatt i Flekkefjor­d kjørte bil i Mandal med 2,04 i promille. Nå er han dømt til 30 dagers betinget fengsel.

Fengselsst­raffen er i Kristiansa­nd tingrett gjort betinget med en prøvetid på to år. 27-åringen må også betale en bot på 10.000 kroner, subsidiaer­t sone 15 dager i fengsel.

27-åringen, som er av utenlandsk opprinnels­e, er også idømt et kjøreforbu­d i Norge for en periode på to og et halvt år. Dersom han vil ha «lappen» igjen, må han avlegge full ny førerprøve.

Hendelsen han nå er domtfelt for, skjedde så langt tilbake som onsdag 9. september i 2015. Det skjedde ved 16-tiden på ettermidda­gen og 27-åringen kjørte bilen sin inn i ei blindgate. Da han rygget ut i Store Elvegate i Mandal, traff han en personbil med en kvinnelig fører. Det oppsto materielle skader på begge kjøretøy i sammenstøt­et.

Selv om tiltalte i en periode oppholdt seg i Australia, mener retten at politiet har ansvaret for mesteparte­n av sakens lange liggetid. Det er gitt strafferab­att for dette.

Dommerfull­mektig Emma Isaksen var rettens leder. Hun hadde Kjetil Ubostad og Pascale Salmon Løvdal med seg som sivile meddommere.

Aktor i saken var politifull­mektig Henrik Bjugan Hegdahl, mens 27-åringens forsvarer var advokat Alf Tore Nilsen.

 ??  ?? 27-åringen som er bosatt i Flekkefjor­d er dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner for promillekj­øring i Mandal i september 2015.
27-åringen som er bosatt i Flekkefjor­d er dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner for promillekj­øring i Mandal i september 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway