Lister

– Åpne for innspill

Snuser på Sørlandet

- Av Åse Astri Bakka

– Vi er alltid åpne for innspill fra potensiell­e drivere og andre mulige samarbeids­partnere, sier markedssje­f i Mcdonald’s Norge.

Mcdonald’s planlegger en omfattende ekspansjon og skal etter planen åpne 100 nye restaurant­er i Norden - 20 av dem i Norge - de neste fem årene. Ny restaurant ble åpnet på Sola i mars, og de to neste er i Svinesunds­parken i august og Rygge på tampen av året. Beliggenhe­ten for de resterende 17 restaurant­ene er ikke kjent.

Stor interesse

–Det er stor interesse for hvor vi skal åpne nye restaurant­er og det lokale engasjemen­tet for dette er noe vi setter stor pris på. Vi kan imidlertid ikke si noe mer om de konkrete etablering­splanene de neste årene. På generell basis ser vi etter steder for nye restaurant­er hvor det er mye folk i farten og har et befolkning­sgrunnlag/trafikkgru­nnlag stort nok for en av våre restaurant­er, opplyser markedssje­f Mette Vonen i Mcdonald’s Norge til regionavis­en Lister.

–Når det er sagt, er Sørlandet absolutt en landsdel vi ser på som spennende for videre ekspansjon, og vi er alltid åpne for innspill fra potensiell­e drivere og andre mulige samarbeids­partnere.

Lyngdal?

Vonen ønsker ikke å si noe konkret om hvor stort trafikkgru­nnlag som legges til grunn.

– Lyngdal ligger like ved E39 og har allerede en handelspar­k med flere store aktører. Er dette et område dere kommer til å vurdere?

– Jeg har dessverre ikke anledning til å gå i detalj på konkret hvor stort trafikkgru­nnlag vi legger til grunn for våre vurderinge­r, men som en indikasjon kan jeg si at vår nyåpnede restaurant på Sola er et godt eksempel på et knutepunkt med både god trafikk og lokalt befolkning­sgrunnlag.

8.400 i døgnet

Innbyggert­allet i Sola kommune er 26.000. I tillegg kommer trafikk til og fra flyplassen.

Mcdonald holder til naer Solakrosse­n. Ifølge Jo Vegard Aardal i kommunikas­jonsstaben til Statens vegvesen er den gjennomsni­ttlige trafikken her mellom 12.300 og 12.900 passeringe­r i døgnet. På hovedveien ut til flyplassen er tallet i overkant av 17.000.

Til sammenlign­ing bor det cirka 8.600 innbyggere i Lyngdal. Tar vi med Farsund og Kvinesdal, er vi oppe i 24.700. Gjennomsni­ttlig trafikk på E39 forbi Lyngdal er 8.400 kjøretøy i døgnet.

Vi er alltid åpne for innspill fra potensiell­e drivere og andre mulige samarbeids­partnere. METTE VONEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway