Lister

– Synd at noen få ødelegger for mange

- Av Åse Astri Bakka

Olaf Landsverk er frustrert etter det som møtte ham på fisketur i skjaergård­sparken.

Tirsdag 1. mai pakket Landsverk fiskeutsty­r og tok turen til Epledalen i Lyngdal. Det ble ikke fisk denne dagen, men det er ikke derfor Landsverk - som jobber som oppsynsman­n for Statens Naturoppsy­n - ble irritert på turen.

Dét skyldes blant annet at noen som hadde besøkt stedet før ham hadde funnet det for godt å plassere engangsgri­llen oppå et av trebordene som er satt ut til allmenn benyttelse. Det gikk som det måtte gå; det er blitt et stort brennmerke i bordet.

– Dette er noe vi ser flere steder. Det skjedde blant annet også i fuglekikke­bua på Hananger, sukker Landsverk, og viser til at det er mange andre steder man kan sette engangsgri­ller uten at det ødelegger bord og benker.

– Jeg vet ikke om det er ubetenksom­het eller latskap som ligger bak at folk ikke setter engangsgri­ller på brannsikke­rt underlag? undrer han.

– Men det er i alle fall ikke ubetenksom­het, men en ren pøbelstrek, at håndtaket på døra til toalettet i Epledalen manglet. Det er tydelig at noen har fått ut energien sin på feil plass, legger han til.

Landsverks oppfordrin­g er enkelt og greit som følger: «Bruk sunn fornuft og vett!».

– Det er lagt ned masse penger og tid i skjaergård­sparkene slik at allmennhet­en kan bruke disse. Det er ergerlig at noen få skal ødelegge for alle.

 ?? FOTO: OLAF LANDSVERK ?? – Jeg vet ikke om det er ubetenksom­het eller latskap som ligger bak at folk ikke setter engangsgri­ller på brannsikke­rt underlag? under Olaf Landsverk.
FOTO: OLAF LANDSVERK – Jeg vet ikke om det er ubetenksom­het eller latskap som ligger bak at folk ikke setter engangsgri­ller på brannsikke­rt underlag? under Olaf Landsverk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway