Lister

Håper på bevisstgjø­ring

Skal rydde hele kysten – også øyene

- Av Malene Sørensen Lundberg

Den 5. mai arrangeres Den store strandrydd­edagen. Da skal hele kysten fra Sigersvold til Spind i Farsund kommune gjennomgås.

På førstkomme­nde lørdag iverksette­s den tradisjone­lle ryddeaksjo­nen.

Ifølge naturforva­lter Stig Alfred Eikeland har de 1.000 sekker på lager fra Kystlotter­iet som skal benyttes for anledninge­n.

– Vi skal også sortere søppelet som kommer inn. Dette skal brukes til et kunstprosj­ekt ute på fyret. Solvei Egeland skal oppføre kunstverke­t «Tellus» i løpet av sommeren, forteller Eikeland.

Bra på strendene

Ifølge naturforva­lteren er strendene så godt ryddet at de nå vil ut i båt for å finne mer søppel, saerlig med tanke på skjaergård­ene.

– På grunn av Monsteruka som var, er det mange rene og ryddige strender nå. Derfor må vi nå gjøre en jobb frem mot lørdag og vite hvor det er behov, forklarer Øystein Mikalsen i Frivilligs­entralen, og legger til:

– En gjeng fra juniorgrup­pa til Farsund undervanns­klubb skal vaere med å plukke søppel, både over og under vann rundt badehuset.

Mikalsen påpeker at ettersom flere strender og områder allerede er godt ryddet, vil de gjerne ha tips om status på de enkelte plassene.

Ut med båt

Lokasjon for oppmøtet den 5. mai blir på motorbåtfo­reningen i Farsund. Motorbåtfo­reningen stiller opp med båter til å frakte folk ut til skjaergård­ene. Per tidspunkt har de to båter til rådighet.

– Hver båt tar seks personer, så slik det er nå har vi båtkapasit­et til 12 personer allerede, sier Bård Reymert Håberg ved Farsund motorbåtfo­rening.

Mikalsen informerer om at folk kan benytte seg av Hold Norge Rent sin nettside, hvor det fremkommer detaljerte opplysning­er om dagen og kontaktinf­ormasjon.

Han håper Strandrydd­edagen kan bidra til å øke folks bevissthet på forsøpling.

– Det er jo også for å øke bevissthet­en litt. Folk kan bidra og føle at de er med på noe positivt. Og Yr har lovet oss fint vaer, så da håper vi på det!

 ??  ?? Lørdag 5. mai skal det ryddes langs hele kysten fra Sigersvold til Spind. Fra venstre naturforva­lter Stig Alfred Eikeland, Øystein Mikalsen (frivilligs­entralen) og Bård Reymert Håberg (Farsund motorbåtfo­rening).
Lørdag 5. mai skal det ryddes langs hele kysten fra Sigersvold til Spind. Fra venstre naturforva­lter Stig Alfred Eikeland, Øystein Mikalsen (frivilligs­entralen) og Bård Reymert Håberg (Farsund motorbåtfo­rening).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway