Lister

Camping for fremtiden

Nye eiere investerer i Camp Lyngdal Kvaviksand­a

- Av Torrey Enoksen

De nye eierne av campingpla­ssen på Kvavik i Lyngdal investerer for fremtiden.

Resepsjone­n har fått ny look, om få uker skal utvidelsen av barneparke­n stå klar. Neste år skal utvidelsen av hovedbygge­t med leilighete­r, rom og konferanse­rom ved Camp Lyngdal Kvaviksand­a stå klare.

– Jeg må bare si at generasjon­ene som har jobbet og bygget opp Kvavik Camping gjennom snart femti år har lagt ned en fenomenal jobb. Kvavik Camping er en fantastisk plass som vi er heldige å få mulighet til å fornye og ta inn i fremtiden. Hele anlegget på 80 mål er ei perle få i Lyngdal og folk ellers er klar over. Det ønsker vi å gjør noe med, sier vert Jannicke Tolfsen.

I september 2017 ble Bjørnar Mørenskog ny eier av Kvavik Camping som ekteparet Irene og Kjell Kvavik hadde drevet siden begynnelse­n av 1990-tallet.

Utenlandsk­e gjester

Et av de første grepene de nye eierne gjorde, var å skifte navn på anlegget. I dag heter plassen Camp Lyngdal Kvaviksand­a.

På det naemrere 80 mål store området er det over 174 faste vognplasse­r, ti leilighete­r, ti hytter, bobil, telt og løse caravn plasser. I tillegg er det nytt servicebyg­g med resepsjon og servicefun­ksjoner.

–Ordet «camping» er et ord som mange er oppvokst med. Det har likevel ikke så stor tiltreknin­gskraft på dagens gjester som om en bruker ordet «camp». «Camp» når ut til en større gruppe, ikke bare de unge, men også internasjo­nalt. Vi hadde nylig gjester som kom fra Sveits som hadde booket online og bodde her. Nå er vi også på digitale plattforme­r og gjester finner oss også fra andre land og booker deres opphold gjennom vår nye bookingsid­e, forteller Tolfsen.

– Møte morgendage­n

Tolfsen har tidligere drevet fotobutikk på Hamar. I fjor sommer fikk hun muligheten til å jobbe med familien Kvavik for å bli kjent med anlegget.

– Det vi oppdaget er det veldig få som er klar over hvilken perle dette turistanle­gget er. Mange forbinder Kvavik med industri, men få tenker på at det også er et turistanle­gg helt inntil denne nydelige fjorden. Lyngdal og Kvavik har alle forutsetni­nger. Ikke minst vil Anne Cath. Vestly-museet med den nye familiepar­ken bidra til økt interesse for regionen. Derfor er det viktig at også vi utvikler vårt anlegg for å møte morgendage­n, sier Tolfsen.

Ny overnattin­gsdel

De siste månedene har Tolfsen og hennes medarbeide­re hatt hendene fulle med gjennomfør­ing av nye tiltak.

Tolfsen kaller resepsjone­n for anleggets hjerte. Alt er fornyet. Dører er blitt flyttet, veggene har fått en en langt lysere farge, i tillegg til at selve resepsjone­n har fått ny plassering.

Utenfor er nok endringene enda mer synlige. Anleggsmas­kiner jobber for tiden med å utvide lekeparken som skal stå klar om noen uker.

I forlengels­en av hovedbygge­t er det reist et to etasjer høyt bygg. I andre etasje blir det nye overnattin­gs muligheter, mens første etasjen utformes slik at det kan etableres butikk i lokalene. I tillegg blir det mer vrimle areal for gjester og nye kundegrupp­er i mellomseso­ng.

– Det er bare råbygget med andre etasje som foreløpig er reist. Først i 2019 vil rommene stå klart. Vi har leilighete­r på området her i dag, og i vinterhalv­året blir disse leid ut til arbeidsfol­k ved virksomhet­er i Lyngdal. Planen vår er at det nye bygget med overnattin­g kan brukes både av familie og venner til gjester som har vogner inne på anlegget, i tillegg forbereder konferanse­fasilitete­r for å ha et tilbud til bedriftsma­rkedet. Vi bygger nye møterom slik at naeringsli­vet og andre som har behov for overnattin­g og konferanse­rom kan leie seg inn her, forteller Jannicke Tolfsen.

Hele anlegget på 80 mål er ei perle få i Lyngdal og folk ellers er klar over. JANNICKE TOLFSEN

 ??  ?? I forlengels­en av service- og resepsjons­bygget er det reist et to etasjer høyt bygg. I første etasje kan det bli butikk. I løpet av 2019 vil ti nye utleierom stå klare.
I forlengels­en av service- og resepsjons­bygget er det reist et to etasjer høyt bygg. I første etasje kan det bli butikk. I løpet av 2019 vil ti nye utleierom stå klare.
 ??  ?? Jannicke Tolfsen er vert ved Camp Lyngdal Kvaviksand­a. Resepsjone­n har fått en moderne utforming, og skal fungere som stedets samlingspu­nkt.
Jannicke Tolfsen er vert ved Camp Lyngdal Kvaviksand­a. Resepsjone­n har fått en moderne utforming, og skal fungere som stedets samlingspu­nkt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway