Lister

Spent platedebut­ant

Thale Log Skage (22) fra Flekkefjor­d er spent. Fredag slippes hennes debut-ep «Intro».

- Av Svein Morten Havaas

– Det er litt skummelt, men samtidig veldig gøy, sier platedebut­anten, som for tiden bor i Oslo der hun går første året på produksjon og låtskriver-linjen ved Westerdals.

Log Skage har allerede truppet tre singler – alle er spor på Ep’en som til sammen inneholder fem låter. Fire fulle låter, samt en intro-låt.

– På grunn av singelslip­pene har jeg fått litt følelse med hvordan det er. Jeg vet litt hva jeg går til. Men jeg er uansett spent på mottakelse­n – ikke minst der hjemme. Det er i Lister-regionen jeg føler jeg har mitt viktigste publikum. Og jeg gleder meg til å komme hjem på sommerferi­e, sier Thale Log Skage.

PLATEN slippes både digitalt på alle tenkelige strømmetje­nester, men også som fysisk CD.

– Jeg vet at det kanskje ikke er så mange som bruker Cd-spiller lenger. Men det er stas å kunne holde det ferdige produktet i hånda. Kanskje det er flere enn meg som syns det er gøy å ha som et minne. Og så kan man jo ta den med i bilen, sier 22-åringen, og fortsetter:

– Jeg ønsket den følelsen av å ha kunne noe å legge i hylla og vise frem senere. Det blir litt mer ekte da, føler jeg.

EP-DEBUTEN består av egenskrevn­e låter på norsk som flekkefjae­ringen selv karakteris­erer som pop med et organisk og levende lydbilde. Musikerne på E pene r kompe t til kristiansa­nds bandet Rossman supplert med veteranene Doug Belote og John Dymond.

– Alt er skrevet på dialekt. Jeg har skrevet låter om alt fra flyktninge­krisen til min venninnes kjaerlighe­tssorg, sier Thale Log Skage, som nå gleder seg til å komme i gang med andre prosjekter.

– Jeg har jobbet med denne platen i over to år. Jeg har blant annet laert at alt tar mye mer tid enn jeg trodde. Det er mye som skal falle på plass før en plate er ferdig, sier 22-åringen, som har med seg sin egen far, Arne Skage jr. som produsent.

– Jeg er veldig heldig som har han som far. Han har lang erfaring både med musikk og musikkbran­sjen. Å jobbe så tett med familien har både positive og negative sider. Man har kanskje lettere for å legge seg opp i småting som irriterer – og så tør man å si ifra. Men for det meste er det positivt, sier Thale.

LOG SKAGE HAR erfaring både fra Norske Talenter da hun var 16 år. Som 19-åring var hun også Det Nye-jenta. Hun har også delt scene med artister som Lido Lido, Oslo Ess, Casa Murilo og Comet Kid.

Allerede som 18-åring debuterte hun uoffisielt med låten «Tired Heart», som i øyeblikket har elleven og et halvt tusen avspilling­er på hennes sound cloud profil.

Fortiden tar hun altså låtskriver utdannelse på West erdals. M ålete rå kunne leve av musikken.

– Jeg vil bli låtskriver - både for meg selv og andre. Snart skal jeg også dra på en songwriter-camp i Sverige som heter Soundfarm. I en uke skal jeg jobbe med å skrive låter sammen med og for en rekke nordiske og britiske artister, sier Thale Log Skage.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Spent platedebut­ant: Thale Log Skage (22) fra Flekkefjor­d.
FOTO: PRESSEBILD­E Spent platedebut­ant: Thale Log Skage (22) fra Flekkefjor­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway