Lister

Satser stort i Europa

Roar Lindland kjører i to Porsche-cuper denne sesongen Racerfører Roar Lindland skal i år kjøre for et av de beste teamene i Porsche Supercup, og skal i tillegg kjøre i Porsche Carrera Cup Scandinavi­a.

- Av Svein Morten Havaas

Med seg på laget har han både Porsche Norge og Idar Vollvik, fremgår det av en utsendt pressemeld­ing.

Roar Lindland, som i år feirer 10 år som Porsche-fører, satser i 2018 mer enn noen gang. 40-åringen fra Lyngdal skal i år kjøre den internasjo­nale Porsche Supercup for Lechner Racing Team, som går for å vaere et av de beste Porsche-teamene i verden.

I tillegg gjør han comeback i hjemlige trakter med utvalgte løp i Porsche Carrera Cup Scandinavi­a, som blant annet har to løp på Rudskogen i Norge.

–Jeg har aldri hatt et bedre fundament i bunn enn jeg har denne sesongen. Budsjettet er bra, jeg har signert for gode team og er virkelig optimist, uttaler Roar Lindland.

Går for seier

I fjor ble Lindland nummer tre i Pro Am-klassen i Porsche Supercup, og i år er målet seier.

Forskjelle­n på Pro Am-klassen og Pro-klassen, er at sistnevnte er for unge, helprofes jonelle førere som lever fullt ut av racing, og som har litt andre forutsetni­nger enn Pro Am-førerne med blant annet mer testing. I Pro Am-klassen har førerne gjerne en annen jobb i tillegg, er over 26 år, og har således ikke muligheten til å stille under samme forutsetni­nger som pro-førerne.

– Likevel ser vi at vi Pro Amførere ofte er blant de ti beste i løpene, og noen ganger også i naerheten av pallen. I tillegg til å vinne Pro Am-mesterskap­et er målet å jevnt vaere blant de ti beste totalt også, forklarer lyngdølen.

Porsche Supercup går for å vaere den mest prestisjef­ylte merkescupe­n i verden og kjører som supportrac­e til Formel 1. Sesongen starter i Barcelona den 13. mai og avsluttes i Mexico City den 28. oktober.

Tilbake til Skandinavi­a

De siste årene har Roar Lindland kjørt i den franske Porsche Cup’en i tillegg til Porsche Supercup. I år bytter han imidlertid fra Frankrike til Skandinavi­a.

– Porsche Carrera Cup Scandinavi­a har de siste årene blitt et fantastisk mesterskap med store startfelt og et svaert høyt nivå på sjåførene. Dette ønsker jeg å vaere med på, og derfor er jeg foreløpig påmeldt til åpningsløp­et på Knutstorp, de to løpene på Rudskogen i Norge og finalen på Mantorp. Om det blir flere løp utover det får vi se, det kan vaere mulig, sier Lindland.

Roar Lindland vant Carrera GT Cup i Skandinavi­a i 2012, og nå er han tilbake. Høydepunkt­et her hjemme blir løpene på Rudskogen den 8. og 9. september, hvor det også skal arrangeres en stor Porsche Festival med underholdn­ing og moro for hele familien.

Roar Lindland har også inngått et tettere samarbeid med Porsche Norge i årets sesong, og er glad for at den norske importøren satser på motorsport.

–Porsche og motorsport hører sammen, og vi er mange nordmenn som represente­rer Porsche om dagen. Dennis Olsen har nå fabrikksko­ntrakt, og jeg kjører i Supercupen. Vi har Marius Nakken og Oskar Sandberg som kjører Porsche i Tyskland, og nå satser også Ole William Naersnes, Steffen Andre Feet og Roger Hermansen på Porsche Carrera Cup Scandinavi­a. Det er utrolig moro å se at rekrutteri­ngen og entusiasme­n i og rundt Porsche racing i Norge er i sterk vekst.

Volvik-samarbeid

Nytt i år er også et samarbeid med Idar Vollvik og hans nye app Geddit. Vollvik var til stede under fjorårets finale i Porsche Supercup i Mexico, og Lindland og Vollvik har samarbeide­t tett gjennom vinteren.

– Det er med stolthet jeg skal kjøre med Geddit-logoen på bilen i år. Jeg har stor tro på Geddit, som er en konkurrans­eapp som minner litt om Pokemon Go, men hvor man kan vinne ekte premier i en gamifisert verden. Det å lansere denne for et internasjo­nalt publikum gjennom Porsche Supercup har jeg stor tro på, avslutter Roar Lindland.

 ?? FOTO: LINDLAND PERFORMANC­E / PORSCHE ?? Roar Lindland (40) er klar for en ny sesong. I år skal han både kjøre Porsche Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavi­a.
FOTO: LINDLAND PERFORMANC­E / PORSCHE Roar Lindland (40) er klar for en ny sesong. I år skal han både kjøre Porsche Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavi­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway