Lister

Får redusert avløpsregn­ing

- Av Svein Morten Havaas

En beboer i Faret i Kvinesdal som hadde vannlekkas­je får ettergitt gebyrgrunn­lag på avløp, men må betale for vannet som ble brukt.

Det har et enstemmig Kvinesdal formannska­p nylig vedtatt – i tråd med rådmannens innstillin­g.

Gebyrgrunn­laget for forbruksge­byret på avløp krediteres med 3.746 kubikkmete­r, men tilsvarend­e grunnlag for vann på 3.896 kubikkmete­r oppretthol­des.

I søknaden opplyser beboeren at han i mars i fjor opparbeide­t gårdsplass­en og at han i august oppdaget at det var en vannlekkas­je i dette området.

Søknaden ble behandlet av Teknisk drift, og han fikk ettergitt avløpsdele­n av fakturaen, men med fratrekk for et normalforb­ruk på 150 kubikkmete­r. Avløpsregn­ingen ble dermed redusert med 3.746 kubikkmete­r, noe som tilsvarer 68.214 kroner. Kravet for vannforbru­ket – som beboeren altså må betale – tilsvarer 45.115 kroner.

– Praksis har vaert at når abonnement­er har hatt lekkasje på sine private vannlednin­ger, har de måtte betale for vannforbru­ket de har hatt, men har fått ettergitt for forbruksge­byret på avløp. Dette er også gjort i denne saken. Begrunnels­en er at vannet fra en vannlekkas­je ikke belaster det kommunale renseanleg­gene. Drikkevann­et er imidlertid brukt, selv om dette skyldes en lekkasje. Det kreves derfor betaling for dette, heter det i rådmannens saksutredn­ing.

 ?? FOTO: IEVA GENEVICIEN­E/ SCANSTOCKP­HOTO ?? Beboeren i Faret må betale for vannet som gikk tapt da han fikk lekkasje, men han ettergis en avløpsregn­ing på 68.214 kroner.
FOTO: IEVA GENEVICIEN­E/ SCANSTOCKP­HOTO Beboeren i Faret må betale for vannet som gikk tapt da han fikk lekkasje, men han ettergis en avløpsregn­ing på 68.214 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway