Lister

Tror på park-effekt

Men badesjefen skjønner utspill om flytende svømmebass­eng

- Av Torrey Enoksen

Badesjef Atle Homme liker sjøbasseng-innspillet, men mener det blir en helt annen effekt av en fornøyelse­spark i området.

Badesjef Atle Homme mener Knertenlan­d vil gi større økonomiske ringvirkni­nger enn et basseng i sjøen.

– Forslaget fra Nakkestad om å tenke enda mer bad ved Sørlandsba­det, og utvide med et utendørs flytende basseng, er egentlig fantastisk! Det å ha flere badeaktivi­teter må jo vaere fortreffel­ig. Vi har foretatt undersøkel­ser, og kommet frem til at det å bygge en fornøyelse­spark i kombinasjo­n med Sørlandsba­det vil på sikt gi bedre synergier for badelandet. Ikke minst vil ringvirkni­ngene av penger som vil bli lagt igjen i hele regionen, bli betydelig større enn om en bare satset på å bygge ut Sørlandsba­det, sier Homme.

Utviklings­millioner

I sist uke besluttet Vest-agder fylkesting å bevilge fem millioner kroner som støtte til videreutvi­kling av Sørlandsba­det. Samtidig ga fylkespoli­tikerne ytterliger­e fem millioner kroner til bygging av en ny gangog sykkelsti langs Myrveien som er hovedforbi­ndelsen mellom fylkesvei 43 og videre til Agnefest og Sørlandsba­det.

Noe av bakgrunnen for dette er at Vest-agder fylkeskomm­une ønsker å redusere sin eierandel i det interkommu­nale selskapet Sørlandsba­det IKS fra 50 prosent av aksjene til 15 prosent, og at Lyngdal kommune øker sin eierpost til 85 prosent.

Vannbasert aktivitet

Samtidig har den tidligere nestoren i Fremskritt­spartiet i Lyngdal, Jan Kåre Nakkestad engasjert seg. I et brev til ordføreren i Lyngdal, mener han at badelandet bør sette av midler og utrede muligheten­e for et utendørs svømmebass­eng. Denne tenker Nakkestad bør plasseres ved badeøya som Sørlandsba­det fikk anlagt i 2010.

Nakkestad mener det er riktigere av Sørlandsba­det å satse på et vannbasert tilbud i form av et flytende svømmebass­eng duppende i Rosfjorden, enn på et opplevelse­senter og park i Anne-cath. Vestlys navn.

Dersom ledelsen ved Sørlandsba­det sammen med prosjektgr­uppen for Knertenlan­det skulle gå inn for at det også skal satses på et utendørs svømmebass­eng lik den som Arendal Gjestehavn har fått bygget, vil investerin­gen trolig koste opp i mot 20 millioner. En av de viktigste utfordring­ene dersom en skulle velge et slikt anlegg inne ved Rosfjordsa­nden er at det er svaert grunt i området.

– Dersom vi skulle bygget et flytende anlegg, må vi trolig trekke den over 100 meter ut fra dagens badeøy. Ellers måtte vi ha laget en helt ny kunstig øy, med fundamente­ring og de utfordring­ene det gir. Et av aspektene er om det er økonomisk forsvarlig, vil omsetninge­n kunne forsvare investerin­gene, sier Homme.

Nye kundegrupp­er

Sjefen for badelandet opplyser at det jobbes på høygir for å få de siste brikkene for en mulig etablering av Knertenlan­det på plass. Blir regulering­splanen en familiepar­k til naermere 140 millioner kroner i området rundt Reidakken godkjent før sommeren, kan utbygginge­n starte innen utgangen av dette året.

– Du avviser ikke tankegange­n til Nakkestad?

– Jeg skjønner filosofien hans. De fleste vil nok tenke at «det vil nok vaere mye bedre». Ser vi derimot over tid, og den drivkrafte­n temaparker har, vil den isolert sett vaere større enn et badeland. Ved å ha en fornøyelse­spark sammen med et badeland, vil man få en miniklynge mot familieseg­mentet som vil trekke enda flere langveisre­isende til Lyngdal og regionen. Det vil trekke betydelig flere nye turister inn mot regionen, mener Homme.

Forslaget fra Nakkestad om å tenke enda mer bad ved Sørlandsba­det, og utvide med et utendørs flytende basseng,er egentlig fantastisk! ATLE HOMME

 ??  ??
 ??  ?? Jan Kåre Nakkestad mener det må satses på et utendørs svømmebass­eng liggende i Rosfjorden, lik den som er plassert i Arendal.
Jan Kåre Nakkestad mener det må satses på et utendørs svømmebass­eng liggende i Rosfjorden, lik den som er plassert i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway