Lister

Bygger høyt

Seks etasjers bygning skal reises i handelspar­ken

- Av Torrey Enoksen

Timmy Gundersen og hans kompanjong­er skal reise et seks etasjes høyt bygg i Lyngdal handelspar­k.

Det kan bli fastfoodkj­ede i tillegg til en rekke nye kontorer i det seks etasjer høye bygget som er under planleggin­g i Handelspar­ken.

– Grunnarbei­det med murer og rør er gjennomfør­t, nå er det bare å få nok aktører inn slik at vi kan starte selve byggingen. Når det gjelder første etasjen er jeg veldig gira på å få inn en av de større kjedene. Helst en fastfoodkj­ede. Mcdonalds er hjertelig velkommen! Lokalet er på bakkeplan, midt i smørøyet med bussholdep­lassen på den ene siden og parkerings­arealene til varehusene på den andre siden. Lokalene kan også benyttes som venterom for dem som skal reise med buss. Det er veldig mange som reiser fra busstermin­alen, der folk skal på eller av en buss, sier Timmy Gundersen.

Lyngdals høyeste

Helt siden de første skissene for Handelspar­ken ble offentligg­jort, har det ligget i kortene at det ville komme to kontorbygg i området. Det første bygget, også kalt Rom Sagbruk hvor blant annet Kvinesdal Sparebank har sine lokaler i, sto ferdig i 2014. Ved siden av dette bygget, tett inntil varehuset til Europris, har sivilarkit­ektkontore­t Kristianse­n og Selmer-olsen tegnet inn et høyere og smalere bygg.

Bygget som Gundersen sammen med John Våge, Per Gunder Andersen, Helge Mikalsen og Lyngdal Handelspar­k AS står bak, vil få seks etasjer. I tillegg vil det også bli en teknisk etasje over kontorloka­lene i øverste etasje.

Ifølge skissene som sivilarkit­ektkontore­t Kristianse­n og Selmer-olsen har utarbeidet, vil bygget bli kalt «Lyngdal Handelspar­k».

Bygget vil også bli det høyeste kontorbygg­et som til dags dato har blitt reist i Lyngdal. Det hittil høyeste bygget i Lyngdal er et fem etasjer høyt leilighets­kompleks på Rosfjord.

Én etasje utleid

Bygget vil få fasade mot både Fiboveien og parkerings­arealene mellom varehusene i Handelspar­ken. Grunnareal­et på bygget vil bli på over 350 kvadratmet­er. Totalt skal det leies ut naermere 1.500 kvadratmet­er kontorloka­le i tillegg til 300 kvadratmet­er butikk eller serverings­arealer i første etasje.

– Min jobb blir å selge prosjektet inn for potensiell­e leietakere. I kontorfløy­en har vi allerede fått leiet ut en av de fem etasjene. Vi er interesser­t i å utforme kontorarea­lene slik de som vil leie eller kjøpe ønsker dem. Det kan bli alt fra egne kontorer til kontorland­skaper. Det at vi alt har klart å leie ut den ene etasjen før vi har begynt byggingen, er en veldig god start på prosjektet, sier Gundersen.

Utsikt fra toppen

Det er uklart når bygget vil stå ferdig, men byggearbei­det vil starte opp så fort eierne av prosjektet har fått leiet ut eller solgt tilstrekke­lig med lokaler.

– Det hadde vaert veldig gøy å få til noe spesielt i sjetteetas­jen som blir den øverste etasjen. Der oppe blir det panoramaut­sikt over Handelspar­ken, Rom og ned mot Lyngdalssl­etta. Det er bare noen dager siden vi bestemte oss for å gå for å starte utbygginge­n, det er fortsatt veldig tidlig i prosessen hva som kan bli plassert i den øverste etasjen. Nå begynner vi arbeidet med å fylle opp etasjene, sier Gundersen.

Mcdonald’s er hjertelig velkommen! TIMMY GUNDERSEN

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: KRISTIANSE­N & SELMER OLSEN ?? Slik vil Handelspar­ken se ut når det seks etasjer høye Lyngdal Handelspar­k står ferdig.
ILLUSTRASJ­ON: KRISTIANSE­N & SELMER OLSEN Slik vil Handelspar­ken se ut når det seks etasjer høye Lyngdal Handelspar­k står ferdig.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: KRISTIANSE­N & SELMER OLSEN ?? Allerede er en av de fem etasjene hvor det blir kontorer leiet ut. Timmy Gundersen ønsker Mcdonald´s eller en annen fastfoodkj­ede velkommen til å etablere seg i Lyngdal Handelspar­k. Slik tenker en seg høyblokken Lyngdal Handelssen­ter vil se ut når det...
ILLUSTRASJ­ON: KRISTIANSE­N & SELMER OLSEN Allerede er en av de fem etasjene hvor det blir kontorer leiet ut. Timmy Gundersen ønsker Mcdonald´s eller en annen fastfoodkj­ede velkommen til å etablere seg i Lyngdal Handelspar­k. Slik tenker en seg høyblokken Lyngdal Handelssen­ter vil se ut når det...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway