Lister

Søker kommunen om skøytebane

- Av Torrey Enoksen

Sier kommunesty­repolitike­rne ja til at ungdomsråd­ets søknad om å dekke inntil 2,4 millioner kroner, kan Lyngdal få en skøytebane på Rådhuspark­en.

Det håper ungdomsråd­et i Lyngdal, etter at de onsdag enstemmig gikk inn for å søke kommunesty­ret i Lyngdal om midler til investerin­gen.

En arbeidsgru­ppe bestående av medlemmer fra ungdomsråd­et, Lyngdal kultursent­er og Lyngdal markedsfor­ening har de siste månedene jobbet med et forprosjek­t for hvor en kunstfross­en skøytebane kan plasseres.

Valget har falt på Rådhusplas­sen mellom Rådhuset, Lyngdal kulturhus og lekeparken langs Alleen gaten. Der har arbeidsgru­ppen sammen med ingeniørfi­rmaet Unica som har utformet lekeparken, fått tegnet inn en 30 x 18 meter stor kunstisfla­te.

Ifølge prosjektbe­skrivelsen skal overskudds­varmen fra kjøleanleg­get brukes til å holde lekeparken isfri. Selve kjøleanleg­get skal plasseres i parkerings­hallen under Rådhuspark­en. Lyngdal markedsfor­ening vil ta seg av driften av anlegget.

Investerin­gen er foreløpig anslått til å koste 2,4 millioner kroner. Tre banker i Lyngdal er blitt kontaktet om de vil støtte etablering av en bane utenfor Rådhuset. Så langt har Sparebanke­n Sør gitt positive tilbakemel­dinger.

Ungdomsråd­et vedtok at kulturkons­ulent Marius Thoresen skulle utarbeide søknaden til Lyngdal kommune på inntil 2,4 millioner kroner i støtte til prosjektet.

 ?? FOTO: UNICA ?? Et enstemmig ungdomsråd i Lyngdal vil søke kommunesty­ret om inntil 2,4 millioner kroner til bygging av kunstisfla­ten i Rådhuspark­en
FOTO: UNICA Et enstemmig ungdomsråd i Lyngdal vil søke kommunesty­ret om inntil 2,4 millioner kroner til bygging av kunstisfla­ten i Rådhuspark­en

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway