Lister

– Kan ikke skryte nok

- Av Olav Hoel

Lørdagens forestilli­ng fikk navnet «Dovregubbe­ns vårslepp», og gikk over to forestilli­nger på Farsund kino lørdag ettermidda­g og kveld, forestilli­nger som begge var tilnaermet fullsatte.

Etter ti år i turnforeni­ngen melder de nå altså overgang til kulturskol­en.

– Det hele startet med at vi fikk låne gymsalen på Ore skole på SFO hvor noen jenter danset, og så har det vokst mer og mer. Jeg startet med å trene disse for seks år siden, tror jeg, og det har vaert helt fantastisk. Jeg kan ikke skryte nok av Farsund Turnforeni­ng. De har vaert en enorm støtte, og vaert kjemperaus­e når vi skal ha kostymer og den slags. På en måte er det litt vemodig ettersom det blir en ny epoke nå ved at vi går over i kulturskol­en, men samtidig tror jeg det blir bra for å sikre et langsiktig dansetilbu­d her i byen, sier Johanna Brown, trener for ballettgru­ppen.

LØRDAG VAR 45 dansere i alderen sju til 18 år på scenen på Farsund kino for å presentere forestilli­ngen Dovregubbe­ns vårslepp, som er en dansefores­tilling hvor norsk musikk står i sentrum. Her var det også dansere fra Lyngdal og Kvinesdal.

– Det har aldri gått så glatt som det gjorde i dag. Foreldrene bak var kjempeflin­ke til å få dem inn på tiden, og alle danserne hjalp hverandre, sier Brown.

Hun legger ikke skjul på at hun er godt fornøyd med det danserne hennes leverte under lørdagens forestilli­ng.

– Jeg er kjempeforn­øyd. Jeg var litt spent på forhånd, for ofte har vi hatt en fortelling som folk kjenner eller som har vaert veldig tydelig. Denne gangen var det litt mer abstrakt, og ikke en like tydelig historie som tidligere. Her bevegde vi oss fra eventyr til den moderne verden, slik at man måtte tolke litt selv. Så håper jeg at publikum lot seg begeistre av den danseglede­n som var på scenen, for det synes jeg var helt vidunderli­g, sier Brown.

AT SÅPASS mange tok turen til kinoen for å overvaere forestilli­ngen synes hun var moro.

– Det var to nesten fullsatte forestilli­nger, og det synes jeg er ganske imponerend­e i og med at det er konfirmasj­onshelg, vår og i det hele tatt. Det er mye som skjer, og vi er så heldige her i Farsund som har så utrolig mange tilbud. Det at det er så mange som kommer og støtter danserne er jeg veldig glad for, sier Brown.

Tøri Josefine Stenevik (14) og Evelyn Rose Brown Berven (15) var to av danserne som deltok på lørdagens forestilli­ng.

– Det var veldig gøy. Jeg liker veldig godt å danse, sier Brown Berven.

Hun har også vaert med å lage noen av dansene som ble danset på forestilli­ngen.

– Det tar mye tid å lage dem, og man går av og til litt tom for inspirasjo­n, men man finner alltid noe, sier Brown Berven.

Hun får gode tilbakemel­dinger på dansene.

– Jeg synes hun har vaert kjempeflin­k. Jeg kunne nok aldri funnet på noe sånt. Det er alltid nye trinn og sanger som passer til dansene, noe jeg synes er fint, sier Stenevik.

At oppslutnin­gen fra publikum var så god synes de er moro.

– Jeg var i grunnen ikke nervøs, jeg gledet meg mest. Det er gøy å se at såpass mange vil komme og se på oss, sier Brown Berven.

Lørdag fremførte ballettgru­ppen i Farsund Turnforeni­ng sin siste forestilli­ng før de går over i kulturskol­en. Det er veldig fine danser, så jeg blir aldri lei. TØRI JOSEFINE STENEVIK

 ??  ?? Ballettdan­serne i Farsund Turnforeni­ng leverte lørdag en solid forestilli­ng. Her har Emma Leirvik Emilsen (t.v) Ine Johannesse­n på ryggen mens Ingrid Vintland (t.h) har Ida Kristine Espeland på ryggen.
Ballettdan­serne i Farsund Turnforeni­ng leverte lørdag en solid forestilli­ng. Her har Emma Leirvik Emilsen (t.v) Ine Johannesse­n på ryggen mens Ingrid Vintland (t.h) har Ida Kristine Espeland på ryggen.
 ??  ?? De 45 danserne ga alt fra scenen.
De 45 danserne ga alt fra scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway