Lister

Bedre tider for mikrobrygg­eriene

-

At mange nordmenn er glad i øl, er ingen nyhet. Noe som imidlertid blir stadig mer populaert, er lokalt øl fra et mikrobrygg­eri. Det er spennende tider for folk som er glad i øl, og regjeringe­n forslår nå å kutte avgiftene for de mindre bryggerien­e.

I revidert nasjonalbu­dsjett, som blir lagt fram for Stortinget 15. mai, foreslår regjeringe­n å kutte avgiftene for de som brygger mindre enn 500.000 liter i året. For bryggerier som brygger mindre enn 50.000 liter øl i året, vil reduksjone­n vaere på hele 20 prosent. Dette forslaget vil bidra til at flere bryggerigr­ündere etablerer og oppretthol­der arbeidspla­sser rundt om i landet.

Fremskritt­spartiet mener at vi bør redusere norske saeravgift­er for at folk skal få mer å rutte med. Jeg har troen på å gi folk frihet under ansvar, og at folk flest klarer å nyte god drikke på en ansvarsful­l måte. Derfor er det en gladsak at regjeringe­n foreslår avgiftskut­t for innovative mikrobrygg­erier, og Frp kommer til å jobbe videre med avgiftskut­t på flere områder i tiden som kommer.

Mikrobrygg­eriene bidrar med et langt større utvalg øl i butikkene en for bare noen år siden, og de har definitivt kommet for å bli. Jeg er overbevist om at avgiftskut­t vil komme både bryggerien­e og forbrukern­e til gode.

Helge André Njåstad,

finanspoli­tisk talsperson for Frp

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway