Lister

– Viktigst at hele området er

- Av Torrey Enoksen

Stillheten og den flotte naturen skal lokke eikdøler og tilreisend­e til Lygne aktivitets- og fritidspar­k i Eiken.

– Det som er så artig, er at vi har bygget en tretopphyt­te i funkisstil, sier prosjektle­der Jan Telhaug, og opplyser at stilen er den samme som en annen hytte, på bakkenivå, i området er bygget i.

– Dette er et fantastisk område. Vi må nok få hugget ned noen traer for å få inn mer sollys, men tenk hvordan en kan overnatte her og nyte stillheten, legger han til.

PÅ TOPPEN AV en kolle rundt hundre meter fra det høyeste punktet i lysløypa, som strekker seg fra Kongeneset nedenfor Sørlandets Rehabilite­ringssente­r på Skeie mot Sjekkeland­sveien, har det i løpet av det siste skoleåret blitt reist en bemerkelse­sverdig bygning.

En to etasjers tretopphyt­te og en sanitaerhy­tte med dusj og toalett. Sammen med Eiken idrettslag, har de åtte elevene på byggfag og elektrofag på VG2 ved Byremo videregåen­de skole reist bygget mellom fem velvoksne furuer.

Hytta er finansiert gjennom støtte fra Gjensidige­fondet.

– Det første byggetrinn­et her oppe var en gapahuk som ble reist på plassen for et år siden. Rundt her har vi blant annet åpnet for ulike aktivitete­r. Det største trekkplast­eret er hytta. Vi har ikke fått inn møbler her enda, men det skal vi klare til åpningen i begynnelse­n av juni. Oppe i andre etasjen skal vi legge ut fire madrasser, slik at grupper kan overnatte her. Tenk så greit å kunne sitte her oppe og lese en bok, kikke ut av vinduene og samtidig oppleve naturen rundt seg. Det blir magisk, sier Telhaug drømmende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway