Lister

Mdg-leder er positiv

-

Anna Despard Asgard, fylkeslede­r i Miljøparti­et De Grønne (MDG) i Vestagder, er positiv til ballonger, også heliumball­onger, hvis miljøet ivaretas.

– Naturgummi er et naturlig produkt, så dersom ballongene er så rene som Monika Ladogorska hevder, så er vi ikke i mot det, sier Asgard til regionavis­en Lister.

Hun sier at et ønske om forbud mot heliumball­onger er ment å ramme ballonger som er fremstilt av plast, altså olje og eventuelt andre miljøskade­lige ingrediens­er.

– Så er det problemati­sk med bruk av helium som er en gass som det er begrenset mengde av. Gassen vil brukes opp og det er behov for gassen til medisinsk bruk, sier Asgard.

– Ladogorska hevder at gassen hun og andre sertifiser­te ballongart­ister bruker er avfallspro­dukter som ikke har den renheten som kreves til medisinsk bruk. Er det i så fall problemati­sk å bruke gassen?

– Nei, hvis det stemmer, så kan jeg ikke se at det er problemati­sk, sier Asgard og legger til:

– MDG er ikke imot biler, men uvettig bilbruk. Vi er heller ikke imot kjøtt, men at ikke folk spiser kjøtt hver dag da det er veldig belastende for miljøet. Det høres ut som Ladogorska driver med sunn fornuft slik at ballonger er til glede og ikke ødeleggend­e for miljøet.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Anna Despard Asgard, fylkeslede­r i Vest-agder MDG, er positiv til miljøvennl­ig håndtering av gummiballo­nger.
FOTO: PRIVAT Anna Despard Asgard, fylkeslede­r i Vest-agder MDG, er positiv til miljøvennl­ig håndtering av gummiballo­nger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway