Lister

Comeback som musikant etter 44 år

Arild Tønnessen (60) fra Farsund hadde ikke spilt i korps siden 1974. På 17. mai gjorde han comeback i Veterankor­pset.

- Av Karl Birger Saelør

Som ung gutt var Arild med i Farsund Guttemusik­korps i syv år, men baryton-hornet ble lagt på hylla for 44 år siden.

– Vi er knallstolt­e av Arild. Her snakker vi om en ekte veteran. Vel blåst i 2018, og velkommen tilbake i 2019, skriver Veterankor­pset på Facebook. ARILD TØNNESSEN sier til Lister at det å begynne å spille i korps igjen etter så mange år var en fornøyelse.

– Jeg har alltid likt korpsmusik­k, og synes det var synd om det skulle bli et korps mindre 17. mai, da det så litt mørkt ut for om det skulle bli noe korps i år. Da sendte kona melding til Susanne Ørner Pettersen, hvor hun skrev at jeg var interesser­t, sier Arild Tønnessen.

I april så det nemlig mørkt ut for Veterankor­psets deltakelse i 17. maitogene i Farsund. Nevnte Ørner Pettersen meddelte til lokalavise­n at de ikke hadde nok musikanter til å få på plass et korps i år. Dette hjertesukk­et ble imidlertid hørt av flere. Et par uker etter – 4. mai – kunne Lister fortelle at det likevel ble både musikk og sprell fra veteranene. Flere hadde meldt seg – blant dem superveter­an Tønnessen.

ARILD BLE TATT vel i mot, og noen dager før nasjonalda­gen kom gladmeldin­gen om at Veterankor­pset nå var nok musikanter og likevel kunne delta på 17. mai-feiringen i kaperbyen.

– Jeg var med på øvelser før nasjonalda­gen, og det gikk bra. Dette var skikkelig moro. Marsjering og spilling gikk rimelig greit, og jeg satser på å bli med igjen i 2019. Det var fint å få vaere med å lage god stemning i 17. mai-togene sammen med mange flotte veteranmus­ikanter, sier Arild Tønnessen.

Veterankor­psets deltakelse på 17. mai ble kronet med kåring av beste innslag i folketoget. Ingen tvil om at både 17. mai-komiteen og Farsunds befolkning for øvrig setter stor pris på deres bidrag på nasjonalda­gen.

Det var fint å få vaere med å lage god stemning i 17. maitogene sammen med mange flotte veteranmus­ikanter. ARILD TØNNESSEN

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Arild Tønnessen i aksjon i 17. mai-toget i Farsund; for første gang på 44 år.
FOTO: PRIVAT Arild Tønnessen i aksjon i 17. mai-toget i Farsund; for første gang på 44 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway