Lister

Den verdifulle perlen (del 1)

-

Jesus brukte lignelser da han talte. Som den gode pedagogen skjønte han at talen ble lettere forstått om hverdagsli­ge bilder ble brukt for å understrek­e det han ønsket å formidle.

I Matteus evangelium kapitel 13 leser vi om flere av Jesu lignelser. Blant annet lignelsen om ”den verdifulle perlen”.

Perler var på Jesu tid mer verdifull enn diamanter. Diamanter og edelstener måtte foredles ved å skjaeres til, pusses og poleres. Perlen er perfekt i sitt utgangspun­kt. Den er et vakkert bilde på hvordan Gud ser på oss gjennom Jesus Kristus.

Himmelen må vaere vakker. I Johannes åpenbaring står det at i Himmelen er det gater av gull og porter av perler. Våre bilder strekker ikke til for å beskrive hvor vakkert det er i Himmelen. Tenk å ha et slikt sted som endestasjo­n for livet. Paulus skriver det så presist: «For meg er livet Kristus og døden en vinning.»

Lignelsen om den kostbare perlen forteller meg flere ting: Den største og viktigste perlen er Jesus Kristus selv. Himmelrike­t er lik en meget kostbar perle. Mange ser perlen som et bilde på Jesus Kristus. I min ungdom sang vi sangen: «Jeg har funnet en skatt så vidunderli­g skjønn.» Senere i sangen lød det: «Denne skatt er min kjaere forløser.»

Jeg har funnet verdens viktigste perle. Nettopp det gjør meg takknemlig. Den perlen kan alle som ønsker det – motta.

Ha en fin dag!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway