Lister

Ber nabo om å gå i dialog med fylket

- Av Siw Eline Holmen

Ordfører Arnt Abrahamsen ber en av skolenaboe­ne i Theis Lundegaard­s gate om å gå i dialog med fylkeskomm­unen.

Lister har tidligere skrevet om Per Magne Lund, som eier Theis Lundegaard­s gate 3. Han er naermeste nabo til Glassmagas­inet som skal rives og bygges opp som en del av det nye skolekompl­ekset i Farsund. I en e-post som er adressert ordfører Arnt Abrahamsen og utvalgsled­er Øyvind Petterson truer Lund med rettssak dersom kommunen ikke imøtekomme­r hans krav om saksutsett­else og befaring. Ordfører Arnt Abrahamsen anmoder nå Lund om å gå i dialog med fylkeskomm­unen etter å ha besøkt eiendommen på vegne av kommunen.

– Som regulering­smyndighet må vi ta slike forhold i betraktnin­g, og eventuelt komme med avbøtende tiltak. Farsund kommune har i avtalen med fylkeskomm­unen lovet å stille 5500 kvadratmet­er til disposisjo­n for utbygginge­n av ny videregåen­de skole, og det har vi innfridd ved å innløse Briseidbyg­gene og Glassmagas­inet. Og så ser vi jo at din families bygg blir kraftig berørt, og at bruken av bygget forringes for dere, skriver Abrahamsen i en e-post.

–Samtidig så burde det finnes gode bruksformå­l til bygget i forbindels­e med skolen, og det er derfor jeg ber deg om å gå i en dialog med Vest-agder Fylkeskomm­une og se om det der kan såes en interesse og mulighet for å kunne bruke bygget i tilknytnin­g til skolen, avslutter Abrahamsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway