Lister

– Har økt noe helt vanvittig

Nils R. Maeland på Kvavik Auto er strålende fornøyd med Suzuki-salget hittil i år.

- Av Lars Erik Larsen

Med fire nye registrert­e salg i april, er Suzuki-salget på Kvavik Auto nå oppe i 16 biler. Det er en økning på 77,8 prosent fra samme tid i fjor. Det gleder daglig leder Nils R. Maeland.

– Det har økt noe helt vanvittig. Det beste med det er at det ikke ser ut til å ta slutt med det første heller.

– I fjor var vi en av de ti beste forhandler­ne av Suzukiforh­andlerne i Norge. Det viser at vi gjør noe riktig, fortsetter han.

Økt fokus på ett merke

Kvavik Auto solgte tidligere også Hyundai-biler. Det ble det en slutt på i fjor.

– Alleen Auto overtok da dette merket. Det har bare ført til betydelig økt fokus på salg av Suzuki hos oss, noe som vi resultaten­e av nå, sier Maeland.

Samtlige av Suzukis modeller leveres med firehjulst­rekk. Tidligere var bilmodelle­n mest populaer hos den eldre garde, ifølge Maeland, som nå mener at den tiden er forbi.

– Flere og flere yngre får øynene opp for våre modeller og det er gledelig. Det er mange som har våre biler på handlelist­en sin, smiler han.

Godt humør preger også resten av staben til Maeland.

– Vi har det veldig gøy på jobb om dagen, siden det går så bra. Ikke bare går salget bra, men vi ser også en stor økning i antall private leasingavt­aler.

Gumpens på topp

I april måned var det Gumpens som sendte ut fleste nye biler. Volkswagen og Skoda deler førsteplas­sen med ti solgte biler hver.

– Det er alltid hyggelig å ligge øverst. Spesielt gledelig er det at Skoda-salget fortsetter å ligge så høyt, sier salgssjef på Gumpens, Tommy Slettebø.

Slettebø håper og tror at salget vil fortsette å vaere bra ut året, spesielt om de følger hans råd om å kjøpe i år fremfor å vente til 2019.

– Bilene kommer aldri til å bli billigere enn i 2018. Det blir en betydelig avgiftsøkn­ing i 2019, så de som sitter på gjerdet, de bør bestemme seg snart.

Nummer tre på listen over solgte biler i Lister i april, er Toyota med åtte biler. Toyota troner soleklart øverst på totalsalge­t i Lister hittil i år med 65 biler. Volkswagen på andreplass har 36 biler.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Daglig leder Nils R. Maeland ved Kvavik Auto i Lyngdal har økt salget av Suzuki-biler med 77,8 prosent i forhold til i fjor.
FOTO: TOM ARILD STØLE Daglig leder Nils R. Maeland ved Kvavik Auto i Lyngdal har økt salget av Suzuki-biler med 77,8 prosent i forhold til i fjor.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway