Lister

Godteri og kyss

Overgrepst­iltalt Lister-mann i retten

- Av Mona Wikøren

Den overgrepst­iltalte mannen, som forsvares av Knut Henning Larsen, har forklart seg om godteri og kyss i retten.

Onsdag forklarte den tiltalte Lister-mannen at han aldri var blitt avvist av noen av asylbarna. Torsdag innrømmet han likevel at ble avvist flere ganger.

Torsdag fortsatte rettssaken for andre dag mot den tiltalte Listermann­en i 70-årene som er tiltalt etter straffelov­ens § 304 for seksuell handling med barn under 16 år.

Alle de fornaermed­e i saken har tilknytnin­g til asylmottak, og tiltalte har en lederrolle ved mottaket.

Etter at den andre av de fornaermed­es dommeravhø­r var avspilt, konfronter­te aktor Hellek Rue tiltalte med at han tidligere har forklart at ingen av barna har protestert på kyssing og klemming. Tiltalte svarte da at han måtte ha vaert upresist, men at nevnte fornaermed­e var den eneste som protestert­e.

– Sa jeg ikke ville

I retten forklarte jenta, som i dag er 11 år, at tiltalte at han hadde kysset henne ved flere anledninge­r på bussen som tiltalte har kjørt for mottaket. Vet ett tilfelle skal han ifølge hennes forklaring ha kysset henne i munnen.

–Jeg sa at jeg ikke ville, så da gjorde han det ikke mer, sa hun i avhøret.

Etter denne hendelsen så har hun forsøkt å trekke seg unna når hun har følt at han har villet forsøke å kysse henne. 11-åringen forklarte at han holdt ekstra hardt rundt henne når han forsøkte å kysse, og hun skal da ha lent seg i motsatt retning for å unngå kyss.

Hun forklarte også at en annen jente hadde sagt «aesj, ikke gjør det» veldig høyt og tydelig i bussen da tiltalte kysset henne.

Aktor spurte tiltalte om han husket jenta som protestert­e slik 11-åringen forklarte. Det benektet tiltalte.

Ertet med å late som

– Etter at fornaermed­e sa i fra om at hun ikke ville kysse, så snudde hun seg til siden for at du ikke skulle treffe munnen hennes. Husker du det? spurte bistandsad­vokat Anne Rita Meberg.

– Ja, jeg husker det. Jeg latet som om jeg skulle kysse henne på munnen, men det var ren erting etter at hun sa i fra, svarte tiltalte.

– Hun sa hun ikke ville kysse. Likevel ertet du med at du skulle kysse henne? spurte Meberg.

– Ja, som ren erting, presiserte tiltalte.

– Hva skal vi tro?

Tingrettsd­ommer Hilde Sakariasse­n fulgte opp med spørsmål.

– Det er altså riktig at hun hadde sagt i fra, så ertet du henne med å late som at du skulle kysse henne? – Ja.

–Og da var du klar over at hun ikke ville?

– Som nevnt, som den ertekoppen jeg er, så tøyser jeg med barna, svarte tiltalte.

– Du har sagt at det alltid er barna som kommer til deg. Du har også sagt at du aldri har opplevd at noen barn har sagt nei - at du bare vil gi kjaerlighe­t og trygghet. Så hører vi en fornaermet i går forklare at hun sa nei, og en fornaermet i dag sier at hun sa nei. Hva skal vi tro?

– Jeg klarer ikke alltid huske hva jeg skal og burde si. Hvis jeg forveksler ting, så er det ikke tilsiktet. Jeg har forsøkt å vaere en ekstra bestefar. Når de sier at de ikke vil ha kyss eller klem, så har jeg overholdt det, svarte tiltalte da.

Godteri, takk og kyss

En annen fornaermet, som er 12 år i dag, forklarte at kyssingen startet da hun begynte å bli bedre kjent. Ved en anledning skal han ha berørt leppene hennes med tungen. Ifølge forklaring­en hennes var hun da ni år på tidspunkte­t.

– Etter det begynte jeg å gå forbi og rett inn på bussen, forklarte hun.

Han skal likevel ha kysset henne ved senere anledninge­r, som når hun kom på tiltaltes kontor og spurte om å få godteri. Ifølge jenta fikk hun godteri om hun takket hvorpå tiltalte kysset henne.

– Jeg stivnet helt

En 17 år gammel fornaermet forklarte at tiltalte har kysset henne ved flere anledninge­r og at han også har tatt henne på brystene og magen. Hun skal da ha vaert alene hjemme med søsteren og vaert uvitende om at tiltalte var kommet inn da hun kom ut fra badet med lite klaer.

– Jeg stivnet helt og var helt sjokka. Jeg forsøkte å trekke meg unna da han forsøkte å kysse meg, forklarte hun.

Fornaermed­e forklarte at han har holdt henne ubehagelig og tett inntil ved flere anledninge­r. Hun var da 14 år. Hun fortalte også at hun har sett tiltalte har kysset andre og har tatt en venninne på brystet.

Som nevnt, som den ertekoppen jeg er, så tøyser jeg med barna. DEN TILTALTE LISTER-MANNEN

 ??  ??
 ??  ?? Knut Henning Larsen forsvarer den tiltalte Lister-mannen.
Knut Henning Larsen forsvarer den tiltalte Lister-mannen.
 ??  ?? Bistandsad­vokat Anne Rita Meberg
Bistandsad­vokat Anne Rita Meberg

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway