Lister

Oppsøkte fornaermed­es hjem

-

Den tiltalte asylledere­n oppsøkte en av de fornaermed­es hjem til tross for besøksforb­ud.

Bistandsad­vokat Anne Rita Meberg spurte den tiltalte mannen i 70-årene om det var korrekt at han hadde oppsøkt barnets hjem med blomster selv om han hadde besøksforb­ud. Tiltalte bekreftet at han hadde vaert på døren med urteblomst­er, og at han mente dette som en gest siden barnets far var matinteres­sert.

Meberg forteller til regionavis­en Lister at mannen ble ilagt besøksforb­ud for alle de barna som var involvert i saken fra starten av. Sju av sakene ble henlagt etter bevisets stilling. Som kjent ble det reist tiltale på vegne av åtte barn. Besøksforb­udet ble forlenget for disse barna og gjelder fremdeles. Mannen har også oppholdsfo­rbud på mottakene.

Tiltalte forklarte i retten at barnet var på skolen da han oppsøkte hjemmet.

–Tiltalte kunne ikke vite om barnet ville lukke opp døren da han var der. Man oppsøker ikke barnets hjem når man har et besøksforb­ud, sier Meberg til Lister.

–Hva tenker du om hans forklaring til at han oppsøkte hjemmet?

– Jeg tenker at han ikke har tatt innover seg at han ikke skulle besøket barnets hjem, sier Meberg, som er overrasket over tiltaltes uttalelse dag en i retten om at barnet ville ha trukket seg bort hvis noe skjedde mot dets vilje.

– Det er en sterk uttalelse. Tiltalte har ikke skjønt at det er de voksnes ansvar å sette grenser, ikke barna, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway