Lister

Tidsbegren­set uten parkerings­vakt

Ingen soneparker­ing – maks tre timer

- Av Torrey Enoksen

Fortsatt skal det kun vaere lov til å stå maks tre timer i Lyngdal sentrum, men soneparker­ingen skal ikke oppretthol­des av parkerings­vakt.

I realiteten vil dette bety at eierne av kjøretøyen­e som har stått parkert på en og samme plass i tre timer eller mer, heretter ikke vil få bot av en kommunal parkerings­vakt.

Ingen vakt

Derimot skal de naeringsdr­ivende oppfordre kundene og sine ansatte til å flytte biler som står ulovlig til andre steder, slik at kundene får stå utenfor lokalene og gjøre sine aerender de neste tre timene.

Det mente i hvert fall 19 av de 29 representa­ntene i Lyngdal kommunesty­re torsdag kveld, da de vedtok den nye ordningen.

Mindretall­et, bestående av Frp og Arbeidepar­tiet støttet av utbrytere i Venstre og KRF, mener forslaget om at det er butikkene selv som skal leke «parkerings­vakt», vil skape kaos.

Problemati­sk kultur

Ikke minst vil man ikke få bukt med den virkelig ulovlige parkeringe­n, de som parkerer bilene på fortauene, i Larsenkrys­set foran gågaten og på plasser forbehold funksjonsh­emmede.

– Vi har et problem med parkerings­kulturen. Biler står i kryss, på fotgjenger overganger og ikke minst handikappa­rkering. Når vi får bot blir det ramaskrik! Enten har vi skilter som opplyser at det er tre timers parkering i Lyngdal og håndhever den, eller så tar vi dem ned! Skal vi ha det slik at vi har regler i Lyngdal, men vi trenger ikke følger dem. Det er forskjell på å ta betaling for feilparker­ing, eller stå på et fortau for du har ikke tid til å løp så langt! Vi må håndheve den dårlige parkerings­kulturen, tordnet Frps Siv Aavik.

Oppfordrin­g

Bakgrunnen for at politikern­e i Lyngdal i 2007 innførte tre timers tidsbegren­set parkering i noen av sentrumsga­tene og sentrale parkerings­plasser, er å sette de handlende i sentrum.

Før den kommunale parkerings­vakten startet i sitt virke på nyåret i år, kunne de som er jobbe i sentrum sette fra seg kjøretøyet sitt på en plass forbeholdt handlende. Dette betydde igjen at et kjøretøy opptok en plass som handlende skulle hatt.

Etter at vedkommend­e begynte å kontroller­e og skrive ut gebyrer til bilister som hadde stått i tre timer eller lenger, ble det mer sirkulasjo­n blant kjøretøyen­e i sentrum. Mange lyngdøler som er vant til at det er gratis parkering i sentrum, reagerte kraftig på de ble ilagt bøter.

Sjikane

Parkerings­vakten opplevde flere av reaksjonen­e som sjikaneren­de. Det var også en av årsakene til at vedkommend­e ble sykemeldt.

– Skal det bli sirkulasjo­n på bilen må en ha parkometer­e eller innføre tre timers regler. Vi snakker ikke om dem som parkerer ulovlig, men å få den vanlige til å handle og jobbe i sentrum. Derfor går vi for tre timers regler, sa Krfs Knut Foss.

Vi har et problem med parkerings­kulturen. SIV AAVIK

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Det blir fortsatt tre timers parkering i Lyngdal, men det er de naeringsdr­ivende selv som skal kontroller­e at biler ikke står ulovlig parkert
FOTO: TOM ARILD STØLE Det blir fortsatt tre timers parkering i Lyngdal, men det er de naeringsdr­ivende selv som skal kontroller­e at biler ikke står ulovlig parkert
 ??  ?? Frps Siv Aavik mener parkerings­kulturen i Lyngdal er under enhver kritikk. Hun mente at den eneste måten å få has på ukulturen er å ha en parkerings­vakt som kan oppretthol­de reglene.
Frps Siv Aavik mener parkerings­kulturen i Lyngdal er under enhver kritikk. Hun mente at den eneste måten å få has på ukulturen er å ha en parkerings­vakt som kan oppretthol­de reglene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway