Lister

Utsatte sak om åpningstid­er

Skal utrede saken bedre

- Av Olav Hoel

Et enstemmig kommunesty­re i Farsund utsatte torsdag saken om tilgang til kommunale bygg og anlegg i kommunen.

I administra­sjonens forslag til vedtak het det at hovedprins­ippet for kommunale bygg og anlegg er at disse tilbys gratis til frivillige lag og foreninger som har tilhørighe­t i Farsund kommune. Private aktører og enkeltpers­oner kan leie lokaler mot betaling. Idrettshal­lene følger skoleruta, men med mulighet for lag å booke treningsti­d gratis i ferier. Idrettshal­lene i kommunen er helt stengt i juli mens de er åpne på ettermidda­gstid i høstferien. I påske-, jul- og vinterferi­er er det åpent i Listahalle­n alle hverdager bortsett fra røde dager. Innendørs fotballban­e i Alcoa miljøpark holdes om mulig åpen på dagtid for uorganiser­t aktivitet/ «løkkefotba­ll» i forbindels­e med høstferie, påske, pinse og jul. Saerlig forslaget om at hallene skal vaere stengt i hele juli skapte reaksjoner.

Ba om utsettelse

– Kommunesty­ret har bedt om en åpenhets- og tilgjengel­ighetsrefo­rm hvor verdien ligger i de som bruker anleggene. De som har ansvar for byggene er ofte mer opptatt av bygg enn aktivister, hvor de legger begrensing­er på bruk. Kommunesty­ret bør ikke vedta innskrenki­ng som bestilling. Det beste er det motsatte, for hva er tilgjengel­ighet i at det er stengt i juli? sa Lars Tjelland (Frp) fra talerstole­n.

Han foreslo derfor at saken utsettes og sendes tilbake for ytterliger­e bearbeidin­g med tanke på økt tilgjengel­ighet, og fremmes for kommunesty­ret etter innstillin­g fra utvalg for oppvekst og kultur, hvor de også nevner konsekvens­er av økt bruk.

– Har forsøkt

I tillegg til idrettshal­lene er også mange av de andre aktivitete­ne som er åpent ellers i året stengt i juli. En av de som var usikre på mer åpenhet var Torrey Skeibrok.

–På ungdomsklu­bbene har vi forsøkt å holde åpent om sommeren, uten at det kom det helt store. Det er ikke bare å åpne, man må ha en bemanning og et system. Man kan ikke slippe folk fritt i alle lokalene, påpekte Skeibrok.

Edmund Stave (H) kjøpte ikke helt forklaring­en.

– Fritidsklu­bb-argumentet har Torrey brukt før. Om det ikke gikk da, må vi bare prøve enda bedre. Det er ikke alle som reiser på ferie samtidig. Når det er åpent i 11 måneder i året, er det ingen grunn til ikke å bruke det den 12. måneden også, sa Stave fra talerstole­n.

I voteringen gikk altså et enstemmig kommunesty­re inn for å utsette saken, i tråd med Tjelland forslag.

Hva er tilgjengel­ighet i at det er stengt i juli? LARS TJELLAND

 ??  ?? Kommunesty­ret, som for anledninge­n avholdes på Vestheim på Lista Fly- og naeringspa­rk, utsatte sak om tilgang på kommunale bygg og anlegg i kommunen.
Kommunesty­ret, som for anledninge­n avholdes på Vestheim på Lista Fly- og naeringspa­rk, utsatte sak om tilgang på kommunale bygg og anlegg i kommunen.
 ??  ?? Det var Lars Tjelland (FRP) som tok til orde for utsettelse­n
Det var Lars Tjelland (FRP) som tok til orde for utsettelse­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway