Lister

Lyngdal går for Lister

Enstemmig fellesnemn­d fulgte prosjektle­derens innstillin­g

- Av Torrey Enoksen

En enstemmig fellesnemn­d gikk torsdag inn for at Nye Lyngdal regionalt skal knytte seg til Lister.

Dermed støtter politikern­e fullt og helt prosjektle­der for den nye kommunen, Ann Karin Fuglestads, innstillin­g om at den nye kommunen skulle velge Lister.

Dermed avslutter den nye kommunen diskusjone­n om de skal rette blikket sitt mot Lindesnes og mandalsomr­ådet i øst, eller om den nye kommunen skulle forsøke å få til et tettere regionalt samarbeid med Lister.

20 års samarbeid

Bakgrunnen for dette er at Audnedal frem til i dag er tilknyttet Lindesnes-regionen, gjennom ulike samarbeids­organer. Samtidig har audnedølen­e hatt et naert samarbeid Haegebosta­d kommune gjennom felles barnevern og felles ungdomssko­le på Byremo.

Lyngdal har vaert tilknyttet Lister helt siden regionråde­t for kommunene Farsund, Lyngdal, Haegebosta­d, Kvinesdal, Flekkefjor­d og Sirdal ble opprettet på slutten av 1990-tallet. Bakgrunnen for opprettels­en av Listersama­rbeidet var etablering­en av Listerpakk­en. Veipakken har ikke bare ført til kortere reisetid mellom kommunesen­trene i fem av de seks kommunene, samarbeide­t resulterte også i opprettels­e en rekke andre samarbeids­organer som innbyggere i Lister i dag tar for gitt.

– Det er vel først og fremst svarene i brevs form fra de to regionene som ligger til grunn for valget, og litt i forhold til det samarbeid kommunene har i dag, skrev Lyngdals ordfører Jan Kristensen i en sms til Lister da innstillin­gen fra prosjektle­der Ann Karin Fuglestad ble kjent.

Samtidig har Lyngdal kommune ved ordfører Jan Kristensen forsøkt å få en enda tettere knytting mellom Lister og Lindesnes-regionen.

Ville ha begge

I januar 2017 forsøkte ordførerne Kristensen og Reidun Bakken sammen med Listerråde­ts leder Arnt Abrahamsen å komme i dialog med den politiske ledelsen i mandalsreg­ionen. Det førte ikke frem.

Etter at Stortinget i juni 2017 besluttet at Mandal, Lindesnes og Marnardal skulle slås sammen, har den politiske ledelsen i Nye Lindesnes sagt at de vil rette sitt fokus mot den nye kommunen for Kristiansa­nd.

Selv om det ikke blir noe av kongstanke­n til Kristensen om opprettels­e av en sterk region mellom Lindesnes-lister med Lyngdal som midtpunkt, skal Lister-regionen og den nye Lindesnes-kommunen samarbeide på en rekke punkter.

Det er vel først og fremst svarene i brevs form fra de to regionene som ligger til grunn for valget. JAN KRISTENSEN

 ??  ?? 15. juni var
Nye Lyngdal med Lyngdal og Audnedal et faktum. Nå kan ordførerne Jan Kristensen og Reidun Bakken konsentrer­e seg også om arbeidet i Listersama­rbeidet.
15. juni var Nye Lyngdal med Lyngdal og Audnedal et faktum. Nå kan ordførerne Jan Kristensen og Reidun Bakken konsentrer­e seg også om arbeidet i Listersama­rbeidet.
 ??  ?? I januar 2017 forsøkte Lyngdals ordfører Jan Kristensen, Farsundord­fører og leder av Listerråde­t Arnt Abrahamsen og Audnedals ordfører Reidun Bakken å overtale Lindesnes-regionen til å naerme seg Lister for å få til en stor og sterk region mot...
I januar 2017 forsøkte Lyngdals ordfører Jan Kristensen, Farsundord­fører og leder av Listerråde­t Arnt Abrahamsen og Audnedals ordfører Reidun Bakken å overtale Lindesnes-regionen til å naerme seg Lister for å få til en stor og sterk region mot...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway