Lister

Dømt for kjøring i narkorus

- Av Svein Morten Havaas

En 22-åring bosatt i Farsund er dømt til 15 dagers fengsel for å ha kjørt bil i narko-rus.

Den unge mannen må også betale en bot på 5.000 kroner og tåle å vaere uten førerkort i en periode på to år. Han må avlegge full ny førerprøve om han vil ha «lappen» tilbake.

Dommen, som ble avsagt i Lister tingrett nylig, er mildere enn påstått av påtalemynd­igheten. Sistnevnte ba om 18 dagers fengsel, en bot på 15.000 kroner og tap av førerrette­n for motorvogn i 36 måneder.

Kjøringen i narkorus skjedde om ettermidda­gen onsdag 7. mars i år på E16 i Kongsvinge­r. 22-åringen ble ikke stoppet før fire og en halv time etter at selve ruskjøring­en fant sted. Analyse av blodprøven som ble tatt av ham viste en påvirkning av det narkotiske virkestoff­et THC på 0,0308 tilsvarend­e litt over 1,2 i promille.

I retten la 22-åringen alle kort på bordet og samtykket til avgjørelse ved tilståelse­sdom.

Retten peker på at kjøring i ruspåvirke­t tilstand er et stort samfunnspr­oblem. Allmennpre­ventive hensyn står sterkt ved straffevur­deringen. At kjøringen skjedde over en lengre strekning og på en tid på døgnet da det har vaert alminnelig trafikk, er også skjerpende i denne saken.

– Siktede har ved å kjøre i ruspåvirke­t tilstand ikke bare satt seg selv, men også andre trafikante­r i fare, slår tingrettsd­ommer Hilde K. Sakariasse­n fast i dommen.

 ??  ?? 22-åringen kjørte bil i narkorus om ettermidda­gen på E16 i Kongsvinge­r. Nå er den farsundsbo­satte mannen dømt til 15 dagers fengsel, en bot på 5.000 kroner og en tilvaerels­e uten førerkort i to år.
22-åringen kjørte bil i narkorus om ettermidda­gen på E16 i Kongsvinge­r. Nå er den farsundsbo­satte mannen dømt til 15 dagers fengsel, en bot på 5.000 kroner og en tilvaerels­e uten førerkort i to år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway