Lister

En påtaleskan­dale

-

Etter første dag i retten der en mann fra Lister er siktet for seksuell omgang med åtte barn, er det allerede fremkommet i vitneavhør av de såkalte fornaermed­e, at tiltalte ikke har hatt samleie med noen av de som politiet har avhørt.

Saken dreier seg kun om litt faderlig kyssing på kinn eller munn og at han har vaert rundhåndet med å gi dem penger når barna har bedt om det. Den siktede er tiltalt etter straffelov­ens § 304 som omhandler seksuell handling med barn under 16 år. Det betyr i praksis samleie eller at man forleder barn til å utøve seksuelle handling. Vi ser da at straffelov­ens § 304 ikke kan komme til anvendelse i dette tilfelle.

Det som er helt tydelig er at politiadvo­katen og aktoratet har fremsatt en falsk anklage mot den siktede. Det som er enda verre er at den falske anklagen frembringe­s i en holdning av forakt og hatretorik­k mot den tiltalte i håp om at denne holdningen skal smitte over på tingretten­s dommere. Dette er en ulovlig hersketekn­ikk som aktoratet her forsøker seg på.

Ved at påtalemynd­igheten har valgt å reise tiltale mot den siktede, bevises det at påtalemynd­igheten bruker rettssyste­met for å drive heksejakt mot uskyldige norske borger som de ikke liker. Det er også en vanvittig frekkhet av påtalemynd­igheten å forsøke å presse dommerne i Lister tingrett til å dømme den tiltalte etter en lov som ikke finnes i straffelov­en. Aktor vil at dommerne i tingretten skal lage en ny synselov for anledninge­n og kamuflere denne under straffelov­ens § 304.

Det å kysse noen på kinnet som tillater dette er ikke seksuell handling i lovens forstand eller straffbart. Hovedvitne forklarte i retten at de jentene som ikke ville ha «nuss» på kinnet den dagen, snudde bare hodet vekk og så var alt ok.

Foreløpig er det kun en påtaleskan­dale. Blir tiltalte dømt i retten, blir det også en rettsskand­ale.

En økonomisk skandale er det allerede blitt med to uker i retten, månedsvis med politiavhø­r og vitner som må hentes til Norge fra hele Europa. Et grovt overslag antyder at kostnadene med en slik omfattende rettssak vil kunne beløpe seg til titalls millioner kroner. Dette er penger som skattebeta­lerne må betale for at riksadvoka­ten driver heksejakt mot uskyldige via rettssyste­met. Det må derfor kreves at aktor trekker saken omgående og at aktor gir den tiltalte en uforbehold­en unnskyldni­ng i retten. Jan Skoland,

Lyngdal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway