Lister

«Slow motion» i Havnegaten

-

Nå er det et år siden Listerveie­n ble åpnet for trafikk etter å ha vaert stengt i to år.

Fremdeles kjører mye av tungtrafik­ken og personbile­r gjennom byen og ut gjennom Havnegaten i saerdeles stor fart. Intensjone­n ved Skråveien var akkurat det å få bort hovedtrafi­kken fra byen.

Jeg skrev brev i januar til både kommune, veivesen og etterlyste tiltak for å få dette på plass. Jeg har pr, dags dato ikke fått skriftlig tilbakemel­ding.

Fremdeles er det ikke kommet opp skilt som sier at tungtrafik­ken skal gå på Skråveien, det er heller ikke søknad inne om det til Veivesenet. Det sies at det er så vanskelig, men det må da en finnes en løsning. Det bør vel vaere i både kommunens og veivesenet­s interesse at veitraséen på Listerveie­n skal fungere som den er tiltenkt.

1. juni i fjor bestemte teknisk utvalg at det i Havnegaten skulle lages humper, permanent 40 km/t utarbeide ny skiltplan og sende denne ut på høring til politiet. Se vedtak av 01.06.17: «Trafikkreg­ulering i Havnegaten:

Administra­sjonens forslag til vedtak:

1. Teknisk utvalg vedtar oppretthol­delse av fartsgrens­e 40 km/ t i Havnegaten etter endt omkjørings­periode jf vegtrafikk­lovens § 6 annet ledd.

2. Fartsreduk­sjon skal suppleres med 2-3 fartshumpe­r tilpasset 40 km/t.

3. Utvalget ber administra­sjonen utarbeide en nyskiltpla­n for Havnegaten og sende denne på høring til politiet.»

Om en uke til er det ett år siden dette ble bestemt.

Jeg etterlyste humper og skilt i august i fjor og fikk da til svar at det ikke kom opp før etter sykkelritt­et i mai 2018. Sykkelritt­et er 24. mai og jeg hadde da forventet at alt var på plass slik at denne saken kunne effektuere­s rett etter Tour des Fjords, Farsund var ferdig.

Nå, ett år etter, er det ikke kommet skilt, ikke humper og det er ikke lagt ny skiltplan som ei heller er til høring hos politiet. Det blir sagt at det at det jobbes med. Det er ikke godt nok, det skulle vaert ferdig for mange måneder siden, slik at arbeidet kunne påbegynnes nå.

Hvor lenge skal administra­sjonen jobbe med saker før de blir satt ut i livet? Er det rett at det skal gå over et år før saker blir effektuert? Jeg vet at denne saken er blitt etterspurt av politikern­e flere ganger og det til tross er det ikke skjedd noe.

Vil vi ha det på denne måten? Med hilsen

Ellen Ludviksen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway