Lister

Egen musikk fra trommisen

Han har spilt med en rekke band og artister, men nå har den Listabosat­te trommeslag­eren Kjell Martin Sirnes gitt ut sin egen musikk.

- Av Svein Morten Havaas

Ep-en «Ashes» som nylig ble gitt ut elektronis­k på de fleste flater der slikt deles og selges, er et resultat av et langsiktig arbeid som nå har munnet ut i et konkret resultat.

– Utgangspun­ktet for innspillin­gen er at Torbjørn Dyrud og jeg har spilt sammen i en årrekke, og han har i mange år utfordret meg til å gjøre noe med min egen musikk. Jeg har som trommeslag­er gjennom de siste 20 år stort sett bidratt på andres prosjekter, både på plate og scene, men nå var det vel på høy tid å fokusere på noe eget? sier Sirnes – opprinneli­g flekkefjae­ringen som har gjort Lista-mann av seg med egen residens på «Vereflagan» med panoramaut­stikt over Listalande­t.

KOMPANJONG Torbjørn Dyrud er prisbelønt både som komponist, dirigent og utøvende musiker - blant annet to ganger Grammy-nominert med korverk.

– Men da vi møttes første gang som 16- og 17-åringer var det kanskje jeg som var kommet best i gang med låtskrivin­gen. Låten «All Living» ble skrevet våren 1990, etter at vi sammen med fire andre ungdommer ble utfordret av Norges KFUK-KFUM til å skrive ny musikk for en Ten Singmusika­l. Denne melodien, skrevet til Svein Ellingsens salmetekst «Alt som lever, alt som trues», var fra min side klar allerede til første samling hos Bjørn Eidsvågs opprinneli­ge faste pianist, Ragnar Tesdal, på Voss, beretter Sirnes.

Denne låten har siden vaert å finne i organisasj­onens sangbok, «Treklang».

– I forbindels­e med ny norsk salmebok for Den norske kirke for noen år siden lå den faktisk an til å bli tatt inn som alternativ melodi, helt til siste utkast. Jeg var med andre ord tett på å bli «kanonisert» som salmekompo­nist. Det ble jeg altså ikke. Men nå ble i alle fall låta innspilt, etter 28 år! sier Kjell Martin.

TITTELSPOR­ET «Ashes» ble også til i den nevnte perioden - mens «One Of Us Needs To Shave» ble skrevet for jazzrockba­ndet PRG Trio, som Sirnes spilte i sammen med Nils Anders Mortensen og John Erik Røkbuvold tidlig på 1990-tallet.

– Den tittelen henspiller på at det vel den gang var kun sistnevnte som hadde saerlig skjeggveks­t? smiler Sirnes.

«Off the Record» er fra samme periode, og med klar referanse til og begeistrin­g for jazzrock ispedd synkoper.

– «Downhill» er Torbjørns låt, fra samme tiår – mens siste melodi på Ep’en, «Prolong», er skrevet av meg like før innspillin­gen i januar, forteller Kjell Martin Sirnes.

HAN ER FORNØYD med prosjektet – ikke minst med samarbeide­t med flotte musikere.

– Mats Eilertsen, som spiller kontrabass på plata, er en fantastisk musiker som er svaert anerkjent også internasjo­nalt. Torbjørn hadde rett og slett booket ham og studiotid hos Jon Anders Narum i gave til meg på min 45-årsdag, forteller Sirnes.

Nevnte Narum deltar forøvrig også, utover å vaere tekniker, som gitarist på «All Living».

Sirnes gir seg ikke nå. Nå har han fått vann på låtskriver­mølla.

– Planen videre er å spille inn femseks låter til i høst, som sammen med de seks fra Ep’en skal utgis som et helt album også i fysisk format. Deretter får vi se om det blir litt konserter, avslutter han.

Jeg var tett på å bli «kanonisert» som salmekompo­nist. KJELL MARTIN SIRNES

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Kjell Martin Sirnes i aksjon med trommer og perkusjon for noen år siden. Nå er den Lista-bosatte flekkefjae­ringen aktuell med EP med egenskreve­t musikk.
FOTO: MONA WIKØREN Kjell Martin Sirnes i aksjon med trommer og perkusjon for noen år siden. Nå er den Lista-bosatte flekkefjae­ringen aktuell med EP med egenskreve­t musikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway