Lister

Viser frem cricket-sporten

- Av Tom Arild Støle

I forkant av 4. divisjonsk­ampen i fotball, mellom Lyngdal og Søgne arrangerer Lyngdal idrettslag lørdag en demonstras­jon og opplaering i cricket.

I tillegg skal lokale helter prøve seg mot lokale friidretts­utøvere, fremgår det av idrettslag­ets invitasjon til kampen.

I tillegg til servering av grillmat blir det også showkamp, der idrettslag­ets eget cricketlag skal spille kamp mot et kjendislag, bestående av blant andre stortingsr­epresentan­t Ingunn Foss, prost Geirulf Grødem og Lyngdals A-lagsspille­re Espen Haegeland, Ibrahim Najafi og Fil-spiller Ivan Jovic.

På idrettslag­ets årsmøte 20. mars i år ble cricket en del av aktivitete­n til Lyngdal idrettslag, og er nå én av i alt seks idrettsgre­ner som klubben driver med.

Cricketgru­ppa har over 20 deltakere på treningene, og spillerne består hovedsakel­ig av spillere fra Afghanista­n, hvor sporten er svaert populaer. Mange av dem har tilhørighe­t til Kvås bofellessk­ap. Treningene er imidlertid åpne for alle.

Ifølge Norges Cricketfor­bund er det i dag 60 klubber i Norge som driver med cricket. Sporten har sitt opphav i Storbritan­nia og har spredt seg til mange andre deler av verden. Sporten er foreløpig lite utbredt i Norge, men har vokst kraftig de siste årene.

Lørdag kan du prøve deg som cricket-spiller.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Cricket-gjengen i Lyngdal idrettslag, her fotografer­t i forbindels­e med folketoget på 17. mai, skal vise fram sporten sin på Lyngdal stadion lørdag.
FOTO: PRIVAT Cricket-gjengen i Lyngdal idrettslag, her fotografer­t i forbindels­e med folketoget på 17. mai, skal vise fram sporten sin på Lyngdal stadion lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway