Lister

Kjører for seier i Monaco

Lindland har hatt en solid sesongstar­t

- Av Svein Morten Havaas

Roar Lindland vant på Rudskogen sist helg. Nå satser han på å gjenta bedriften i sagnomsust­e Monaco Grand Prix.

Roar Lindland (40) fra Lyngdal har hatt en strålende start på sesongen. I år kjører han både Porsche Mobil 1 Supercup, som går som supportrac­e til Formel 1, samt Carrera Cup Scandinavi­a. I det skandinavi­ske mesterskap­et ligger Roar på en tredjeplas­s sammenlagt etter fire løp på Knutstorp og Rudskogen.

I helgen som var ble det kjørt to løp på Rudskogen utenfor Sarpsborg. Roar tok med seg en andre- og en førsteplas­s. I det andre løpet startet han også i pole position og med helgens raskeste rundetid.

– Strålende helg

– En strålende helg for meg, hvor jeg tok med meg mest poeng av samtlige. Det var morsomt å kjøre på hjemmebane igjen, det har vaert litt omstilling, men nå kjemper vi helt i toppen av det skandinavi­ske mesterskap­et, uttaler Roar Lindland i en utsendt pressemeld­ing.

Etter årets fire første løp er det Lukas Sundahl som leder sammenlagt foran Oscar Palm, og med Roar Lindland på en tredjeplas­s. Neste nordmann på lista er Steffen Andre Feet på en niendeplas­s, mens Ole William Naersnes er nummer tolv og Roger Hermansen tretten.

Til Monaco

Også i Porsche Supercup har sesongen startet bra for Roar Lindland, som vant Pro Amklassen i åpningsløp­et i Barcelona for to uker siden. Nå venter årets andre runde, og årets høydepunkt, nemlig Monaco Grand Prix.

– Det å kjøre i Monaco er alltid spesielt. Løpet er glamorøst og morsomt, men også veldig vanskelig. Gjør man en feil går man rett i autovernet. Derfor er strategien å forsøke å komme helskinnet til mål, og ta med meg flest mulig poeng, sier han.

Løpet i Monaco går søndag klokken 10.15, og sendes direkte på Viasport 3 og Eurosport.

Det å kjøre i Monaco er alltid spesielt. ROAR LINDLAND

 ?? FOTO: LINDLAND PERFORMANC­E ?? På Rudskogen gikk Roar Lindland helt til topps. Nå håper han å gjenta bedriften i Porsche Supercup og Monaco Grand Prix til helgen.
FOTO: LINDLAND PERFORMANC­E På Rudskogen gikk Roar Lindland helt til topps. Nå håper han å gjenta bedriften i Porsche Supercup og Monaco Grand Prix til helgen.
 ?? FOTO: LINDLAND PERFORMANC­E ?? Roar Lindland håper på ny seier når han kjører i Porsche Supercup i sagnomsust­e Monaco Grand Prix til helgen. Her er han i aksjon på Rudskogen sist helg.
FOTO: LINDLAND PERFORMANC­E Roar Lindland håper på ny seier når han kjører i Porsche Supercup i sagnomsust­e Monaco Grand Prix til helgen. Her er han i aksjon på Rudskogen sist helg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway