Lister

Tilbake i 4. divisjon

-

Etter tre sesonger i 5. divisjon kunne Lyngdal feire opprykk til 4. divisjon høsten 1987. Opprykket ble sikret etter 1-1 mot Øyestad på bortebane i nest siste seriekamp.

Vårt lagbilde er tatt etter sesongavsl­utningen mot Risør hjemme på Lyngdal stadion søndag 4. oktober. Kampen endte med en komfortabe­l 3-0 seier til Lyngdal etter mål av Jan Kvinlaug to og Steven Simonsen ett.

1. omgangen var målløs og ingen festforest­illing. Lyngdals spillere virket umotiverte. Etter pause våknet imidlertid hjemmelage­t til. Omgangen var 12 minutter gammel da Jan Kvinlaug headet inn 1-0. Fem minutter før slutt dundret Steven Simonsen ballen i mål fra spiss vinkel etter samspill med lagkaptein og broder Billy. To minutter etter var Jan Kvinlaug igjen frempå med hodet og headet inn 3-0 etter corner fra Steven Simonsen.

Ettersom Flekkefjor­d vant 3-1 i sin siste kamp mot ABK, ble det ikke noe seriemeste­rskap på Lyngdal. De to rivalene endte på samme poengantal­l, men flekkefjae­ringene hadde fem mål bedre.

Av referatet fra kampen leser vi at «showmann og old boys» John Stensland reddet straffespa­rk på stillingen 3-0, og at Glenn Naglestad ble kåret til «dagens lyngdøl».

Lyngdal hadde dansk trener denne sesongen i Torben Bjerre, mens Edgar Christense­n var oppmann.

I 1987 ble alle uavgjorte kamper avgjort ved straffespa­rk-konkurrans­e. Laget som vant straffekon­kurransen fikk to poeng, mens laget som tapte fikk ett poeng. Lyngdal var involvert i fire straffekon­kurranser og vant alle.

Steven Simonsen ble toppscorer på Lyngdal i 87-sesongen med åtte seriemål, tett fulgt av Jan Sanden og Terje Tjøtta som begge nettet seks ganger.