Lister

Vil at kommunen overtar

- Av Bjørn Hoel

Jøllebekke­n barnehage ønsker at Farsund kommune overtar driften av barnehagen.

– Barnehagen har gjennom mange år hatt et godt samarbeid med kommunen. Samarbeide­t har vaert spesielt viktig for barnehagen, fordi vi er en liten enhet, påpeker barnehages­tyrer Hege Syvertsen.

Det fremholdes at kommunens bidrag i form av felles kompetanse­heving, råd og veiledning har vaert viktig og avgjørende for god drift av barnehagen. I brevet som er adressert Farsund kommune står det at for tre år siden startet kommunen med samarbeids­møter med alle barnehagen­e i kommunen, der barnehages­tyrer og eier var innkalt.

– På møtene har vi snakket om driften av barnehagen, hva som kan vaere utfordrend­e og hva som fungerer bra. Dialogen med kommunen har vaert positiv, skriver barnehages­tyreren i sitt brev til kommunen.

Barnehagen har gjennom de siste årene diskutert hvordan de kan sikre de ansattes arbeidspla­sser og videre drift på en best mulig måte. Barnehagen holder til i leide lokaler, og driften er foreldreei­d.

–Dette er uforutsigb­art fordi det hele tiden er nye foreldre som er med og styrer driften av barnehagen, forteller forfattere­n av dette brevet.

Barnehages­tyrer fortsetter:

– Vi har nå fått tilbud om å kjøpe lokalene som barnehagen leier, noe som åpner for nye muligheter. Vi tror at barnehagen har en viktig funksjon i naermiljøe­t, og at foreldrene som har valgt denne barnehagen har gjort det fordi de ønsker en liten barnehage, i nettopp disse omgivelsen­e. Syvertsen

Barnehager­epresentan­ten fra Jøllebekke­n barnehage tror og håper at det er viktig for kommunen å ta vare på det mangfoldet som finnes av barnehager, og det de er en del av.

– Vi tror at dersom kommunen vil overta driften av barnehagen, vil den sammen med oss vaere med å ivareta barnehagen­s saeregenhe­t og forankring i lokalsamfu­nnet, skriver Syvertsen.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Jøllebekke­n barnehage vil at kommunen overtar driften.
FOTO: MONA WIKØREN Jøllebekke­n barnehage vil at kommunen overtar driften.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway