Lister

Fikk 500.000 til isbane

- Av Torrey Enoksen

Realiserin­g av en kunstfross­en skøytebane i Lyngdal sentrum tok et stort steg tirsdag, da Lyngdal kommune mottok 500.000 kroner av Sparebanks­tiftelsen Sr-bank.

Beløpet ble overlevert av president i Norges Idrettsfor­bund Tom Tvedt, som også sitter i styret for stiftelsen.

–Tusen takk til Sparebanks­tiftelsen Sr-bank ved Tom Tvedt, for bidraget/gaven til ny isbane i Rådhuspark­en. Nå påligger det kommunens politikere å følge opp ungdomsråd­ets vedtak om å realisere dette flotte tiltaket, skriver ordfører Jan Kristensen på sin Facebook-side.

Gjennom mange år har barn og voksne i Lyngdal drømt om en kunstfross­en isflate i sentrum.

For rundt ti år siden jobbet en gruppe med å realisere et slikt prosjekt som et tilbud til barn og unge mens de voksne var og handlet.

I fjor høst fant ungdomsråd­et frem igjen skøytene, og signaliser­te til politikern­e og handelssta­nden i Lyngdal at tiden var inne for å se om det er mulig å realisere et slikt anlegg i Rådhuspark­en.

På nyåret oppsøkte en delegasjon bestående av representa­nter fra ungdomsråd­et, kommunens administra­sjon og Lyngdal markedsfor­ening skøytebane­n på Torvet i Kristiansa­nd og et isbelagt naermiljøa­nlegg i Flekkefjor­d.

Dette resulterte i at ungdomsråd­et bevilget 50.000 kroner til utarbeidel­se av et forprosjek­t for en isflate på rådhusplas­sen.

Forprosjek­tet konkludert­e med at det er mulig å anlegge en 30 x 18 meter stor isflate til 2,4 millioner kroner midt på plassen.

Kjøleanleg­get for isflaten er tenkt plassert i parkerings­hallen under parken, og skal etter planen driftes av Lyngdal markedsfor­ening. Overskudds­varmen fra kjøleaggre­gatet kan benyttes til oppvarming av lekeparken i Rådhuspark­en, slik at apparatene der kan bli snøog isfrie.

Skøytebane­n kan bli realisert i løpet av året, men dette avhenger av om kommunen finner de resterende midlene.

– Vi synes dette prosjektet var så spennende og flott, at vi ønsket å støtte dette. Ikke minst er dette et viktig byutviklin­gsprosjekt, sier daglig leder i Sparebanks­tiftelsen Srbank, Tor Dahle til Lister24.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ordfører Jan Kristensen mottok det synlige beviset på gaven på en halv million kroner av styreleder i Sparebanks­tiftelsen SR Bank, Tom Tvedt.
FOTO: PRIVAT Ordfører Jan Kristensen mottok det synlige beviset på gaven på en halv million kroner av styreleder i Sparebanks­tiftelsen SR Bank, Tom Tvedt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway