Lister

Fikk ingen prikker

Har ikke brutt reklamereg­lene

- Av Karl Birger Saelør

Brygghuset-innehaver Cato Kjørrefjor­d brøt ikke reklamereg­lene, mener utvalg.

Cato Kjørrefjor­d på Brygghuset i Farsund får ikke prikk for brudd på reklamereg­lene.

Det er klart etter at utvalg for helse og omsorg i siste møte med fem mot en stemme gikk imot administra­sjonens forslag om å gi en prikk.

Etter forslag fra Guttorm Eng skal bruk av sosiale medier vaere tema i alle fremtidige møter mellom administra­sjon og innehavere. Alle utesteder/ salgsstede­r blir nå kontaktet med en oppfordrin­g om å rydde på egne sosiale medier slik at regelverke­t fylles.

Fikk tips

Denne saken gjelder et bilde på Brygghuset­s Facebook-side. Kommunen fikk tips fra en person om at bildet kunne vaere ulovlig. Det er snakk om interiørbi­lde som viser puben og alkoholvar­ene, samt personer som holder glass med innhold.

Da saken ble behandlet i siste møte fikk Brygghuset en prikk av et enstemmig utvalg, men saken måtte behandles på nytt. Kommunen hadde nemlig fått et skriv fra Fylkesmann­en i Rogaland som gjaldt en liknende sak. Her gikk det frem at når man får tips om reklamebru­dd, skal de først sendes til vurdering og rapportskr­iving hos skjenkekon­trollselsk­apet, før de saksbehand­les i kommunen.

– Ikke tillatt

Dette er gjennomfør­t, og Securitas mener det er snakk om brudd på alkoholreg­lene. Kommunens saksbehand­ler Anne Margrethe Tjøtta Johnsen var enig og skrev blant annet dette i sine vurderinge­r til utvalget.

– Det usikkert om selve drikkesitu­asjonen på bildet faller innenfor reklamefor­budet. Det som derimot helt klart faller innenfor forbudet, er at bildet tydelig viser alkoholhol­dige drikker (veggen med alle flaskene). Dette regnes som et alkoholpos­itivt budskap, og er ikke tillatt på sosiale medier.

I regelverke­t skilles det mellom hjemmeside og Facebooksi­de, som denne saken gjelder. På hjemmeside­r kan man vise et helhetsutv­alg av sitt tilbud, så lenge det ikke har et alkoholpos­itivt budskap. På Facebook er derimot ingen form for alkoholass­osiert visning lovlig.

– Hyggelig samtale

Cato Kjørrefjor­d er glad for å bli «frikjent» i saken. Han fjernet det aktuelle bildet da saken var oppe til behandling i april. Om bildet vil dukke opp igjen på Brygghuset­s Facebook-side har han ikke tatt stilling til.

Han var overrasket over at utvalget i april først valgte å gi ham en prikk på grunn av bildet:

– Det er ikke fokus på drikke. Man kan såvidt se et glass bak hånden til personen i baren. Innholdet er faktisk en Clausthale­r Pale Lager som man såvidt kan skimte boksen av foran bartender. Dette bildet skal illustrere det sosiale, en hyggelig samtale. At her kan man møte gamle venner og bli kjent med nye venner. Bildet er et oversiktsb­ilde for å vise stemningen lokalet har , sier Cato Kjørrefjor­d, som mener reglene er svaert diffuse når det gjelder hva som er riktig og hva som er galt.

Det er ikke fokus på drikke. Man kan så vidt se et glass bak hånden til personen i baren. CATO KJØRREFJOR­D OM DET AKTUELLE BILDET

 ??  ??
 ?? FOTO: MARTINE KILE SØYLAND ?? Pubeier Cato Kjørrefjor­d er «frikjent» for brudd på reklamereg­lene.
FOTO: MARTINE KILE SØYLAND Pubeier Cato Kjørrefjor­d er «frikjent» for brudd på reklamereg­lene.
 ?? FOTO: BRYGGHUSET­S FACEBOOK-SIDE ?? Her er bildet det har vaert strid om.
FOTO: BRYGGHUSET­S FACEBOOK-SIDE Her er bildet det har vaert strid om.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway