Lister

Broderte penisbilde­r

«Dickpics» ble masteroppg­ave

- Av Olav Hoel

Etter å ha mottatt over 200 penisbilde­r, bestemte lyngdølen Silje Gabrielsen seg for å brodere penisbilde­r på klaer og skrive masteroppg­aven sin i kunstfag om problemati­kken.

Det gjorde at Silje Gabrielsen (29) fra Lyngdal bestemte hun seg for å skrive masteroppg­aven og brodere om fenomenet.

–Jeg har vaert på singel jenter på datingapps, og fått tilsendt over 200 penisbilde­r helt uprovosert av gutter. Dette er ikke bilder jeg selv har spurt om. Da jeg fikk disse bildene, bestemte jeg meg for å lagre dem og lage noe kunstneris­k med dem siden jeg tar en master i kunstfag ved Universite­tet i Agder. For det er utrolig mange jenter som får slike bilder, sier Gabrielsen.

Saken har også vaert omtalt av flere medier, blant annet NRK, som hadde en reportasje med henne i august i fjor, nettstedet Krsby.

I tillegg til å ha brodert klesplagge­ne, som hun har kjøpt på bruktbutik­k og som hver for seg skal represente­re en kvinne som har fått et slikt bilde, har hun også skrevet en masteroppg­ave om temaet.

– Overrasken­de aerlig

Hun begynte på prosjektet for et års tid siden. Bakgrunnen for at hun gikk igang med akkurat dette prosjektet var at etterhvert som hun fikk inn alle disse penisbilde­ne, så begynte hun å lure på hvorfor menn i det hele tatt sender slike bilder.

– Derfor laget jeg en spørreunde­rsøkelse som 62 menn har svart på, hvor de svarer på hvorfor de sender slike bilder. Her ble jeg overrasket over hvor aerlig folk faktisk svarte, og det er snakk om folk med ulik bakgrunn. Av de svarene jeg fikk, har jeg kategorise­rt disse i fire kategorier, hvor det ene er at de ønsker å få respons på det bildet de sendte. Det andre noen er redde for å bli «ghostet» eller glemt i disse datingappe­ne. Noen gjør det også i en seksuell dialog med noen andre mens andre gjør det som en såkalt shotgun-metode, hvor de sender bildet med en gang for å vise at det ikke er kjaereste de er ute etter, men sex. Det er derfor forskjelli­ge grunner til at menn

 ??  ??
 ??  ?? Lyngdølen Silje Gabrielsen (29) har brodert inn penis på ulike klaer, som denne dongerijak­ka
Lyngdølen Silje Gabrielsen (29) har brodert inn penis på ulike klaer, som denne dongerijak­ka

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway