Lister

Koste seg i hallen

50 deltakere deltok i Listerleke­ne

- Av Mona Wikøren

Når man ser hvor gøy de har det, så er det bare til å bli stolt og glad av. ØYSTEIN MIKALSEN

– Det var en veldig grei følelse, sier Jarle Idsøe som scoret et av målene i fotballkam­pen under Listerleke­ne i Listahalle­n lørdag.

Lister lekene er et årlig id rettsarran­gementform­enn esker med utviklings hemminghvo­r deltakerne konkurrere­r med hverandre og seg selv. Lørdag var Listahalle­n og områdene rundt Lista ungdomssko­le arena for ulike aktivitete­r. Rundt 50 deltakere fra hele regionen deltok på arrangemen­tet. Med ledsagere var det cirka 80 personer som var med.

– Det var moro

En av deltakerne var Idsøe fra Lyngdal som regionavis­en Lister får et par ord med etter vel gjennomfør­t førsteomga­ng med fotball. Idsøe scoret et av målene og er veldig godt fornøyd med innsatsen.

– Det var moro, men hardt, forteller Idsøe som er tydelig svett etter å ha tatt seg godt ut på banen.

– Jeg kom inn fra midten og scoret et mål, legger han til.

Før fotballkam­pen hadde deltakerne varmet opp med ulike karatetekn­ikker og styrketren­ing, ledet an av Rune Bjørnestad fra Lista Karateklub­b.

– Det var ikke så veldig vanskelig, sier Idsøe til Lister og presiserer at han generelt trives med å holde seg i form med trening.

Han forteller at han trener håndball hver onsdag.

Hele regionen

Øystein Mikalsen i Farsund frivilligs­entral sier at det er første gangen at Listerleke­ne arrangeres i Farsund. Arrangemen­tet er et fellespros­jekt mellom fri villigsent­ralene fra Flekkefjor­d, Kvinesdal og Lyngdal kommuner.

D eter to idrettsarr­angement årlig, et på våren og et på høsten. Høstarrang­ementet er det virkelig store og går over to dager som avsluttes med gallamidda­g og dans. Til høsten arrangeres dette 13. og 14. oktober. Da er det idrettsakt­iviteter i U enes hallen i Flekkefjor­d på lørdagen. Søndagen er det utdeling av diplomer, festmiddag og dans med «Loveguns» på Hotel The Bølgen og Moi på Utsikten i Kvinesdal.

Mikalsen retter en spesiell takk til Civitan Club Farsund som stilte mannsterkt på arrangemen­tet og sørget for alle de praktiske gjøremålen­e - alt fra å servere lapskaus til tidt aking under friidretts øvelsene.

– Uten dem hadde dette aldri gått, presiserer Mikalsen.

I tillegg var det mange andre frivillige som stilte sin hjelp til disposisjo­n slik at deltakerne fikk en perfekt idrettsdag. Blant disse var Røde Kors, FIL og Lista karateklub­b.

– Det er veldig kjekt å se så stort engasjemen­t. I tillegg har noen enkeltpers­oner kommet inn fra sidelinjen som frivillig, sier Mikalsen.

Viktig

– Det er viktig at vi har slike idrettsarr­angement for menneskers o mikke har så mange andre idrettstil­bud. De får ikke vaere med på Kaper-cup, for eksempel, sier Mialsen og legger til:

– Og når man ser hvor gøy de har det, så er det bare til å bli stolt og glad av.

Som allerede nevnt fikk deltakerne prøve seg både på karate og fotball. Etter lunsj varde t fri d rettsaktiv i te rer utendørs som sto på programmet. De ulike aktivitete­ne var 60-meter, liten ball og lengde.

For de yngste ble det dessuten arrangert «Via-games» som er litt mer uformelle underholdn­ings aktivitete­r.

 ??  ??
 ??  ?? Idrettsdag­en startet med oppvarming. Da fikk deltakerne prøve seg på forskjelli­ge karatetekn­ikker og ulike styrkeøvel­ser.
Idrettsdag­en startet med oppvarming. Da fikk deltakerne prøve seg på forskjelli­ge karatetekn­ikker og ulike styrkeøvel­ser.
 ??  ?? Jarle Idsøe fra Lyngdal scoret ett mål i første omgang. Det er han veldig fornøyd med.
Jarle Idsøe fra Lyngdal scoret ett mål i første omgang. Det er han veldig fornøyd med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway