Lister

Livsviktig seier

Lyngdal vant 3-2 i toppoppgjø­ret mot Express

- Av Torrey Enoksen

To ganger lå Lyngdal under for Express, men tre minutter på overtid sørget Espen Haegeland fra straffemer­ket at de røde fikk samtlige tre poeng.

–Det var helt sykt dette! Det var krig fra begges side, men det var to gode lag som ville vinne i dag. De startet i et vanvittig tempo i første omgang, og vi måtte bare følge med. Vi hadde vel et lite overtak i første omgang, mens de hadde i andre omgang, sier Peder Sanden.

Ut i hundre

Lyngdølene ble naermest tatt på senga av gjestene fra Fevik mellom Arendal og Grimstad. For etter bare tre minutter scoret gjestene på et langskudd som Aron Lindstrand i lyngdalsmå­let ikke hadde en sjanse på.

Det skulle ikke gå mer enn to minutter før Peder Sanden satte inn sin frekke utligning til 1-1. Fra veldig spiss vinkel sendte han en ball som var en mellomting av et innlegg og et skudd som havnet rett i nettmasken­e. Keeper hadde ingen sjanse på å ta ballen etter at den var borte i en Express-forsvarer.

– Jeg skjønner ikke at den gikk inn, sier Sanden til Lister24 etter kampslutt.

Svar på tiltale

I de påfølgende minuttene hadde Lyngdal store problemer med å henge med et Expresslag som skrudde opp tempoet ytterliger­e, og 1-2-scoringen til gjestene var et resultat av dette.

Rett fra avspark gikk lyngdølene i angrep, som resulterte i et frispark like utenfor 16-meteren. Espen Haegeland sendte i vei et hardt skudd som keeper fikk slått ut. Etter litt klabb og babb like utenfor feltet, havnet ballen hos Daniel Berglund som sendt ballen rett i kassen. Gjestene mente Berglund var i offside, men dommer godkjente 2-2-scoringen.

Utover i omgangen fortsatte det høye tempoet, noe som ga begge lagene store sjanser. Hjemmelage­t var svaert naerme til å ta ledelsen, men klarte ikke å overmanne Express keeper.

Drama

Andreomgan­gen bar tydelig preg av stillingsk­rig og harde taklinger, som stykket opp spillet. Flere ganger måtte dommeren dra opp det gule kortet etter stygge taklinger og ordbruk. En Express-spiller filmet så overbevise­nde at han var noen få hundredels sekunder fra å bli sendt direkte i garderoben.

Lyngdal hadde spillemess­ig et lite overtak, men det var først på overtid at dramaet virkelig tok av.

Peder Sanden ble spilt igjennom, da han innenfor 16-meteren ble regelrett klippet ned. Dommeren pekte korrekt på straffemer­ket, til store protester fra gjestene.

Espen Haegeland var sikker som banken da han dundret ballen i nettmasken­e og sørget for seier hjemme på eget gress.

– Det var nye steg Peder Sanden tok i denne kampen. Når det gjelder selve kampen, ble det jo stillingsk­rig. Det er veldig viktig at kamper som dette bikker over på vår favør. Det var helt avgjørelse. Express er så solide at de vil vaere med og kjempe om en av de øverste plassene i 4. divisjonsa­vdelingen. De kan vinne hele divisjonen. Jeg må innrømme at jeg var skikkelig nervøs før Espen (Haegeland, red.anm.) satte inn straffen. Det tok en evighet, innrømmer spillende trener Tore Kristensen.

– Det satt langt inne i dag. Det kunne ha bikket begge veier. Vi pleier å vaere god på dette, og da er det gøy å kunne ta dem igjen. Hadde vi gjort dette mot Søgne, hadde vi slått dem også. Vi liker god kriging, mener Espen Haegeland.

??  ??
 ??  ?? Espen Haegeland jubler uhemmet og blir «overfalt» av Morten Sanden og Ibrahmin Najafi etter at Haegeland sørget for 3–2 fra straffemer­ket som ble sluttresul­tatet.